Tucson NX4
Bezprzewodowy Android - Carlinkit
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI Smart
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Bezprzewodowy Android - Carlinkit
U mnie włącza się po otwarciu zamka centralnego (ekran w aucie jest jeszcze wyłączony, a na telefonie jest już powiadomienie). Wyłącza sie po jakimś czasie od zamknięcia auta (albo wyjęcia kluczyka i otwarcia drzwi). Stety/niestety dopóki ma zasilanie telefon ciągle próbuje się łączyć i co chwile powiadamia na ekranie. Druga wada jaką zauważyłem to jeśli prowadzimy rozmowę i wyłączymy auto, wysiądziemy to na telefonie połączenie telefoniczne jest aktywne, ale nie widać aplikacji (nie możemy się rozłączyć). Poza tym póki co parę crashy, ale to raczej wina aplikacji w telefonie (na najnowszej 10.4 beta jest ok).
-
- Świeżak
- Twój samochód: NX4, 180KM, Platinum
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Jakiś taki niewyraźny
Dzięki za odpowiedź. Wspomniane glitche miałem też w carsifi. Póki co działa sprawnie i w miejscach, gdzie carsifi traciło połączenie, ten dynks działa. Subiektywne odczucie - Tidal działa bardziej płynnie.procop pisze: ↑07 wrz 2023, 13:50U mnie włącza się po otwarciu zamka centralnego (ekran w aucie jest jeszcze wyłączony, a na telefonie jest już powiadomienie). Wyłącza sie po jakimś czasie od zamknięcia auta (albo wyjęcia kluczyka i otwarcia drzwi). Stety/niestety dopóki ma zasilanie telefon ciągle próbuje się łączyć i co chwile powiadamia na ekranie. Druga wada jaką zauważyłem to jeśli prowadzimy rozmowę i wyłączymy auto, wysiądziemy to na telefonie połączenie telefoniczne jest aktywne, ale nie widać aplikacji (nie możemy się rozłączyć). Poza tym póki co parę crashy, ale to raczej wina aplikacji w telefonie (na najnowszej 10.4 beta jest ok).
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2019
- Paliwo: Diesel
Dzień dobry. Mam Hyundaia Tucson 2019 i carlinkit 5.0 2air i nie mogę się połączyć. Czy jest tu ktoś komu to działa w tym samym roku auta? Przepraszam za mój prawdopodobnie zły polski, jestem Czechem.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI Smart
Nie wiem jak w starszym modelu, ale ogólnie to podłączasz urządzenie do portu obsługującego AA, włączasz wifi, bluetooth i lokalizacje w telefonie i parujesz urządzenie przez bluetooth, reszta robi się sama.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2019
- Paliwo: Diesel
Interesuje mnie wiek auta żeby wiedzieć czy moje urządzenie jest uszkodzone lub czy w tych samochodach od 2019r da się to zrobić bo u mnie to nie działa. Urządzenie pozostaje czerwone, a telefon nie jest podłączony
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
- Kolor: Silky Bronze
Czy jest możlwość sparowania dwóch telefonów z carlinkit 5.0 2air? Jeśli tak, to gdy dwa telefony znajdą się w samochodzie t z którym się połączy?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 MHEV 150KM 2WD Platinum
- Kolor: Dark Teal
Da się sparować z dwoma, automatycznie łączy się z tym, które ostatnio było połączone. Natomiast da się w Carlinkit wyłączyć automatycznie łączenie. Wtedy w telefonie, który ma się połączyć musisz kliknąć połączenie z urządzeniem BT z listy sparowanych urządzeń.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 MHEV 150KM 2WD Platinum
- Kolor: Dark Teal
Jeszcze jedna uwaga dla posiadaczy, szczególnie jeśli macie problemy ze stabilnością. Producent wypuszcza aktualizacje systemu co jakiś czas i warto się w nie zaopatrzyć u mnie wyraźna poprawa po aktualizacji. Można to zrobić albo przez aplikację AutoKitTools czy też AutoTools: https://www.carlinkit.com/Autools.html albo łącząc się do WiFi od Carlinka i wpisując w przeglądarce 192.168.50.2 W pierwszym przypadku po podłączeniu pojawi się pytanie o aktualizację, w drugim chyba trzeba to wyszukać w menu. W tym też menu można zmienić ustawienia Carlinka, np. wyłączyć automatyczne łączenie jeśli jest taka potrzeba
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Szary
Potwierdzam. Mialem to zwracac ale aktualizacja + zmiany ze strony producenta spowodowaly ze w koncu dziala to stabilnieNiktTakiegoNieMa pisze: ↑15 mar 2024, 20:47Jeszcze jedna uwaga dla posiadaczy, szczególnie jeśli macie problemy ze stabilnością. Producent wypuszcza aktualizacje systemu co jakiś czas i warto się w nie zaopatrzyć u mnie wyraźna poprawa po aktualizacji. Można to zrobić albo przez aplikację AutoKitTools czy też AutoTools: https://www.carlinkit.com/Autools.html albo łącząc się do WiFi od Carlinka i wpisując w przeglądarce 192.168.50.2 W pierwszym przypadku po podłączeniu pojawi się pytanie o aktualizację, w drugim chyba trzeba to wyszukać w menu. W tym też menu można zmienić ustawienia Carlinka, np. wyłączyć automatyczne łączenie jeśli jest taka potrzeba
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
Ja też jestem zadowolony