Tucson NX4
Bezprzewodowy Android - Carlinkit
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
Re: Bezprzewodowy Android - Carlinkit
pewnie że jest, ja używam FermatyAuto
pełny pakiet TV i YT + Netfix...
po kablu działa tak jak powinno, ale się zastanawiam
po tym czymś...
jednak ten wyświetlacz co mamy spokojnie kanały FHD
obsługuje i wyglądają świetnie... więc trochę danych musi
przelecieć...
pełny pakiet TV i YT + Netfix...
po kablu działa tak jak powinno, ale się zastanawiam
po tym czymś...
jednak ten wyświetlacz co mamy spokojnie kanały FHD
obsługuje i wyglądają świetnie... więc trochę danych musi
przelecieć...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Kupiłem to za małe pieniądze:
https://pl.aliexpress.com/item/10050050 ... pt=glo2pol czyli Carlinkit nowy Android Auto Adapter bezprzewodowy Smart Ai Box Plug And Play Bluetooth WiFi Auto Connect dla przewodowych samochodów z systemem Android.
Android Auto śmiga pięknie i bezproblemowo. Trzeba pamiętać żeby w telefonie wejść w tryb programisty w android auto i uruchomić łączność bezprzewodową u mnie była wyłączona. Po uruchomieni dział bdb.
https://pl.aliexpress.com/item/10050050 ... pt=glo2pol czyli Carlinkit nowy Android Auto Adapter bezprzewodowy Smart Ai Box Plug And Play Bluetooth WiFi Auto Connect dla przewodowych samochodów z systemem Android.
Android Auto śmiga pięknie i bezproblemowo. Trzeba pamiętać żeby w telefonie wejść w tryb programisty w android auto i uruchomić łączność bezprzewodową u mnie była wyłączona. Po uruchomieni dział bdb.
-
- Weteran
Jak chodzi FermataAuto ?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson NX4 Platinium
- Kolor: Phantom Black
A skąd ten pakiet TV w Fermacie? jak to zrobić? To jest jakaś publicznie dostępna lista do wgrania, płatny pakiet? Da się na tym uruchomić swoje własne pakiety TV (mam C+ online, Viaplay, PolsatBoX i jeszcze parę innych).
-
- Weteran
No ja osobiście używam list *.m3u ściąganych z sieci, zwykle około 170 kanałów PL jest,
czy własne się da... nie wiem, pewnie gdyby sklonować MAC dekodera lub temu podobne
sprawy i emulować ten dekoder Fermatą... to może by poszło..
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: micron grey
Ja mam Carlinkit 4.0 i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Nie laguje, szybko się łączy. Z tym, że ja łaczę się z carPlay. Nie wiem jak to jest z androidem
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
Lub plusx televidenie.Free jest fajna grupa na telegramie "pluszaki"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI Smart
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zakupiłem niedawno Calinkit 5.0 2air i muszę powiedzieć, że działa rewelacyjnie. Ta wersja paruje się bezpośrednio przez AA, a nie udawany Carplay jak poprzednia. Z 4.0 miałem problemy (skalowanie, nie działał mikrofon), natomiast tutaj jest całkowicie bezobsługowo. Łączymy się z BT raz, a później już wszystko działa automatycznie. Startuje w parę sekund po uruchomieniu auta. Z minusów to grzanie baterii i jej trochę szybsze rozładowywanie (przy Yanosiku na ekranie ekstremalnie szybkie, więc lepiej go mieć na telefonie jako ikonkę). Parę razy zdarzyło się rozłączenie i jak odejdziemy z telefonem poza zasięg to też mu zajmuje chwilę żeby się ponownie połączyć. Warto dodać, że ładowarka indukcyjna w samochodzie nie daje rady naładować telefonu gdy używamy tego urządzenia plus dodatkowo grzeje baterię więc odradzam. W dłuższa trasy nadal używam kabla. Można oczywiście używać z iOS i Carplay, ale nie testowałem jeszcze.
Link do Ali z darmowym zwrotem, ale uważajcie na wersję bo Chińczyk lubi sprzedawać wersję 4.0 pod nazwą 5.0. Musi być 5.0 2air na dole w sekcji "kolor".
https://a.aliexpress.com/_EIEqqEb
Link do Ali z darmowym zwrotem, ale uważajcie na wersję bo Chińczyk lubi sprzedawać wersję 4.0 pod nazwą 5.0. Musi być 5.0 2air na dole w sekcji "kolor".
-
- Świeżak
- Twój samochód: NX4, 180KM, Platinum
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Jakiś taki niewyraźny
Leciwy już adapter carsifi coraz częściej sprawiał problemy, zamówiłem Calinkit 5.0 2air. Jedno pytanie, czy po wyłączeniu zapłonu Calinkit również się wyłącza? Carsifi natychmiast przechodziło w tryb off, Calinkit świeci na czerwono. Może się usypia po jakimś czasie, nie miałem czasu żeby poczekać parę minut i sprawdzić.procop pisze: ↑25 sie 2023, 12:35Zakupiłem niedawno Calinkit 5.0 2air i muszę powiedzieć, że działa rewelacyjnie. Ta wersja paruje się bezpośrednio przez AA, a nie udawany Carplay jak poprzednia. Z 4.0 miałem problemy (skalowanie, nie działał mikrofon), natomiast tutaj jest całkowicie bezobsługowo. Łączymy się z BT raz, a później już wszystko działa automatycznie. Startuje w parę sekund po uruchomieniu auta. Z minusów to grzanie baterii i jej trochę szybsze rozładowywanie (przy Yanosiku na ekranie ekstremalnie szybkie, więc lepiej go mieć na telefonie jako ikonkę). Parę razy zdarzyło się rozłączenie i jak odejdziemy z telefonem poza zasięg to też mu zajmuje chwilę żeby się ponownie połączyć. Warto dodać, że ładowarka indukcyjna w samochodzie nie daje rady naładować telefonu gdy używamy tego urządzenia plus dodatkowo grzeje baterię więc odradzam. W dłuższa trasy nadal używam kabla. Można oczywiście używać z iOS i Carplay, ale nie testowałem jeszcze.