Witam
Stoję przed wyborem zakupu Tucsona w wersji Prime n-line z 6 biegową automatyczna skrzynia biegów, niby pisze ,że jest to 230 km ale jak doczytać szczegóły no to jest wersja 180 konna + ten silnik elektryczny.
Moje pytanie do was czy ktoś już użytkuje taką hybrydę? Jak to się sprawdza ? mieliście już jakieś problemy?
Czy te "pady" do zmiany biegów to działają? bo czytałem już opinie, że to tylko ozdoba.
Jak sprawdza się ten ekran dotykowy podczas jazdy?
Dodam ,że auto było by z niemieckiego salonu bo tutaj mieszkam, i wersje wyposażenia się trochę różnią i na chwilę obecną nie mam pełnych danych oprócz tego ,że diler powiedział ,że jest to wersja full, czyli wentylowane fotele 3 strefowa klima, szklany dach i inne pierdoły zaproponowali mi cenę 40500 e czyli po obecnym kursie jakieś 185 tysięcy złotych. Nie ma możliwości negocjacji utargowałem tylko 300 euro.
Zastanawiałem się nad kupnem w Polsce ,niestety jak już wspominałem, wersje wyposażenia są różne i np. w Polsce nie ma automatu z płaskim środkiem i do tego wentylowanych foteli(pytałem o to 20 sierpnia w salonie w Katowicach)
Dajcie znać proszę jak wam się jeździ jakie macie spostrzeżenia, zależy mi na waszym zdaniu.
Pozdrawiam Patryk
Tucson NX4
Benzyna 180 KM czy hybryda 230 KM?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Re: Benzyna 180 KM czy hybryda 230 KM?
Dziwne że nie ma w Polsce auta z wentylowanymi siedzeniami. Zamówiłem auto czekam na wyprodukowanie opcja 4*4 Nline, szkło na dachu, wentylowane siedzenia/grzane itd, amory adaptacyjne, 230 hybryda jednym słowem Full. (Zamawiałem w czerwcu) wydaje mi się że coś za przeproszeniem pierniczysz.
I do tego taniej niż tobie Niemiec chce sprzedać.
I do tego taniej niż tobie Niemiec chce sprzedać.

-
- Świeżak
- Twój samochód: 4 WD Automat
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Shadow Grey
Full ale automat? i czy ten z guzikami czy z wajchą? Bo pani z salonu twierdzi ,że płaski środek czyli ten automat z guzikami nie występuje nawet w wersji prime z wentylowanymi siedzeniami. Salon w Katowicach.
Zamawiałeś w którym salonie? Daj namiar.
i taniej tzn ile?
Jeszcze nic nie zamówiłem ,ten egzemplarz ma być dostępny dopiero za miesiąc więc jeszcze mogę zrezygnować.
pozdrawiam.
Zamawiałeś w którym salonie? Daj namiar.
i taniej tzn ile?
Jeszcze nic nie zamówiłem ,ten egzemplarz ma być dostępny dopiero za miesiąc więc jeszcze mogę zrezygnować.
pozdrawiam.
-
- Twórca
Full automat 230 z przyciskami zamiast "wajchy", jak może twierdzić że nie występuje skoro jeździłem takim w testowanej wersji już w czerwcu w Platinum z napędem na przód 230km hybrydzie. A my mówimy o Nline że wszystkimi dodatkami. Co ona "pier.doli że się nie goli".
Zapytaj np Kraków Wielicka miła pani chyba Agnieszka jest sprzedawca.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
racja...
ja w żadnym salonie na żywca nie widziałem tej "wajchy"
wszędzie tylko przyciski... i nigdzie nie było analogowych zegarów, tylko "tablecik"
ja w żadnym salonie na żywca nie widziałem tej "wajchy"
wszędzie tylko przyciski... i nigdzie nie było analogowych zegarów, tylko "tablecik"
-
- Twórca
Pani Dominika teraz sprawdziłem.Marcinus00 pisze: ↑26 wrz 2021, 19:17Full automat 230 z przyciskami zamiast "wajchy", jak może twierdzić że nie występuje skoro jeździłem takim w testowanej wersji już w czerwcu w Platinum z napędem na przód 230km hybrydzie. A my mówimy o Nline że wszystkimi dodatkami. Co ona "pier.doli że się nie goli".
-
- Twórca
-
- Świeżak
- Twój samochód: czerwone
- Kolor: x
Lampii pisze: ↑25 wrz 2021, 11:36
Stoję przed wyborem zakupu Tucsona w wersji Prime n-line z 6 biegową automatyczna skrzynia biegów, niby pisze ,że jest to 230 km ale jak doczytać szczegóły no to jest wersja 180 konna + ten silnik elektryczny.
Moje pytanie do was czy ktoś już użytkuje taką hybrydę? Jak to się sprawdza ? mieliście już jakieś problemy?
Czy te "pady" do zmiany biegów to działają? bo czytałem już opinie, że to tylko ozdoba.
Jak sprawdza się ten ekran dotykowy podczas jazdy?
Dodam ,że auto było by z niemieckiego salonu bo tutaj mieszkam, i wersje wyposażenia się trochę różnią i na chwilę obecną nie mam pełnych danych oprócz tego ,że diler powiedział ,że jest to wersja full, czyli wentylowane fotele 3 strefowa klima, szklany dach i inne pierdoły zaproponowali mi cenę 40500 e czyli po obecnym kursie jakieś 185 tysięcy złotych. Nie ma możliwości negocjacji utargowałem tylko 300 euro.
Zastanawiałem się nad kupnem w Polsce ,niestety jak już wspominałem, wersje wyposażenia są różne i np. w Polsce nie ma automatu z płaskim środkiem i do tego wentylowanych foteli(pytałem o to 20 sierpnia w salonie w Katowicach)
Dajcie znać proszę jak wam się jeździ jakie macie spostrzeżenia, zależy mi na waszym zdaniu.
Pozdrawiam Patryk
Hej Patryk, ja mam Platinium 230 4WD ma już 16k przejechane i jedyny "problem" to delikatnie tszeszczący szyberdach (samo przyszło, mam nadzieje że samo pójdzie jak nie to mam w styczniu wizytę w salonie)
poprzednio jeździłem Corsą 1.3 diesel więc nie ma porównania

ale zapomnij o lataniu po autostradach 200 na godzinę, auto od 180 jest niestabilne strasznie huczy i dużo chla

ale to raczej nie jest problem
działają ale automat włącza się ponownie po ok 30 sec utrzymywania stabilnej pozycji gazu, przez ten rok używałem łopatek może ze trzy razy
Jest jasny nie ma problemów w pełnym słońcu, widać każdy palec no i to dalej panel dotykowy a nie fizyczne przyciski które wymacasz
ja kupiłem w polsce też full sunset red i mam płaski automat
wentylowane fotele spoko
przyciemniane szyby jeszcze lepiej ale 3 strefowa klima to chyba tylko na papierze bo nie bardzo czuć różnicę w nawiewie mimo że np ustawisz 17 / 23