Tucson TL
Aktualizacja radia i map nawigacji
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
Re: Aktualizacja radia i map nawigacji
Tak trochę obok tematu:
Ciekaw jestem czy enginerowie i developrzy od Hultaja o tym wiedzą. Od nas , poprzez stronę, nie widziałem czy i gdzie można zgłaszać błędy.
Natomiast czy klienci ASO to zgłaszają do ASO? I co ASO robi z tą wiedzą?
Ciekaw jestem czy enginerowie i developrzy od Hultaja o tym wiedzą. Od nas , poprzez stronę, nie widziałem czy i gdzie można zgłaszać błędy.
Natomiast czy klienci ASO to zgłaszają do ASO? I co ASO robi z tą wiedzą?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1,6 T-GDI TOUR DE POLOGNE 4WD
- Kolor: WHITE SAND
Na 13 grudnia jestem umówiony w serwisie Karlik na kampanię przywolawcza Hecu.Przy okazji zgłosiłem aktualizacje nawigacji.Ciekawe czy serwis zaktualizuje do wersji 211 w gen2 i czy będzie można wprowadzać nazwy ulic.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 2.0 CRDI Premium (25 lat Hyundai) 4WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Ja jadę tydzień później wiec powiem „sprawdzam”kowiak65 pisze:Na 13 grudnia jestem umówiony w serwisie Karlik na kampanię przywolawcza Hecu.Przy okazji zgłosiłem aktualizacje nawigacji.Ciekawe czy serwis zaktualizuje do wersji 211 w gen2 i czy będzie można wprowadzać nazwy ulic.
-
- Nowicjusz
Zaraz po odbiorze podzielę się wiedzą .
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.7 DCT 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: White Sand
Przedwczoraj zrobiłem aktualizację w Tucsonie na Standard-class Gen5 Navigation. Pobrałem jedyną dostępną dla mojego modelu wersję "rosyjską". Sama aktualizacja bez problemu, robiona z microSD + adapter, trwała ok 15 minut i miała tak jak ktoś pytał 3 etapy (aktualizacja, GPS, uCOM). Największa zamiana to rzeczywiście nowy motyw - ikonki, czarny kolor, grafiki stacji. Oczywiście też aktualizacje dróg (nowo zbudowane rondo w okolicy już uwzględnione).
Mam wrażenie, że ekran jest ciemniejszy (jasność ustawiona na automatycznie), w menu pojawiły się również dźwięki natury z nowszych modeli Hyundai'a, więc dodając choinkę zapachową można poczuć się jak w lecie Jest też trochę dodatkowych ustawień w poszczególnych funkcjonalnościach. Po wrzuceniu wstecznego można przejść do ustawień rozjaśnienia/przyciemnienia widoku z kamery cofania.
Dla ciekawych kilka zdjęć przed, w trakcie i po aktualizacji.
Mam wrażenie, że ekran jest ciemniejszy (jasność ustawiona na automatycznie), w menu pojawiły się również dźwięki natury z nowszych modeli Hyundai'a, więc dodając choinkę zapachową można poczuć się jak w lecie Jest też trochę dodatkowych ustawień w poszczególnych funkcjonalnościach. Po wrzuceniu wstecznego można przejść do ustawień rozjaśnienia/przyciemnienia widoku z kamery cofania.
Dla ciekawych kilka zdjęć przed, w trakcie i po aktualizacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
W weekend „testowałem” nowy soft 211 wraz ze starą mapą 205 ( bo nowa mapa ma bug w postaci braku wyboru ulic) dla navi 2 gen na trasie Poznań-Zieleniec i powrót. Jazda S5 a później na Kudowę. Niestety, navi totalnie się pogubiła. Jadąc od Poznania do mniej więcej Leszna było ok. Potem zgubiła ślad S5 by przed Wrocławiem totalnie odlecieć z lokalizacją poza obszar i do końca trasy nie potrafiła wrócić na drogę. Podobnie zachowała się w drodze powrotnej. Pierwsze 100km ok, by za Wrocławiem znów się pogubić.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia i czy to problem softowy czy może sprzętowy?
Czy ktoś ma podobne doświadczenia i czy to problem softowy czy może sprzętowy?
-
- Nowicjusz
I jestem po wizycie w ASO Karlik.W ramach akcji przywolawczej Hecu dokonali aktualizacji radia i map gen2.Niestety tylko do wersji 205.Na moje pytanie że jest już wersja 211 dowiedziałem się że serwis ma tylko wersję 205.Polepszyla się za to jakość dźwięku.Reszta chyba bez zmian.Sprawdze jak będę miał czas.Nawiasem mówiąc za darmo cudów nie będzie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
A jaką miałeś wcześniej wersję systemu? Chyba od 180 lub 190 była już poprawa dźwięku Dziwne, że jeszcze nie mieli wersji 211, ale może poszła informacja o błędzie w mapach? Trudno stwierdzić.
-
- Nowicjusz
Poprzednia wersja systemu była 194 i po jej wgraniu też polepszyła się jakość dźwięku.Teraz po zmianie na 205 jest też różnica na plus.Co do wersji mnie tez dziwi brak w serwisie 211.Moze chodzi o błędy w mapach lub mają gdzieś klientów starszych wersji tucsona.Na nich nie można już dużo zarobić.Zreszta Windows zawsze był w autach systemem traktowanym po macoszemu w stosunku do androida.Szkoda że nie można zmienić systemu trzeba wymienić całe radio.
-
- Nowicjusz
Gdyby to było takie proste. Podobno jest inna wiązka i kostki. Gdzieś kiedyś na jakimś rosyjskim forum widziałem przeróbkę, masa roboty, czasu no i trochę kasy.kowiak65 pisze:[…] Szkoda że nie można zmienić systemu trzeba wymienić całe radio.