Tucson TL
Aktualizacja radia i map nawigacji
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Re: Aktualizacja radia i map nawigacji
Ludki przeczytajcie wątek kilka stron wstecz, było pisane. Nie ma po prostu możliwości wyboru naszych aut w tym programie dla regionu Europy. Jest info, żeby udać się do dealerów. W regionie Ruskim jest, ale aktualizacja jest z maja, czyli 205, nie ma listopadowej czyli 211.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Ładny XN3
A , teraz to jasne, to co chciałeś powiedzieć. OK. Dzięki.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI Tour de Pologne 4WD DCT
- Kolor: Biały Piasek
Przetrenowałem możliwość instalacji aktualizacji map GEN II z NaviUpdatera Kia My16. Najpierw porównałem strukturę i pliki pomiędzy xxx.205 Hyundaia a xxx.211 Kia i okazuje się że to dokładnie taka sama struktura i nazwy plików. Instalacja na kartę z NaviUpdatera a potem w Tucsonie przebiega bez problemu i wszystko działa!!? A jednak już wiem czego nie ma dostępnej tej aktualizacji na NavUpd Hyundaia - oprogramowanie OK ale mapy EUR.14.49.49.001.001 nie są dopracowane dla niektórych państw w tym dla Polski. Objawia się to brakiem możliwości wybrania w nawigacji ulicy i numeru domu, dla innych państw np. Austrii, Niemiec (na razie te próbowałem) jest taka możliwość.
Jeszcze jutro spróbuję włożyć mapy EUR.13.46.45.001.001 z ver. xxx.205 i zobaczę czy to da taką możliwość. To jednak nie do końca dobre rozwiązanie bo na nowych mapach są już zaktualizowane drogi i nowe otwarte odcinki np. S19.
Na dzisiaj to tyle testów. Napiszę jak coś się jeszcze "urodzi"
Jeszcze jutro spróbuję włożyć mapy EUR.13.46.45.001.001 z ver. xxx.205 i zobaczę czy to da taką możliwość. To jednak nie do końca dobre rozwiązanie bo na nowych mapach są już zaktualizowane drogi i nowe otwarte odcinki np. S19.
Na dzisiaj to tyle testów. Napiszę jak coś się jeszcze "urodzi"
-
- Weteran
Czyli to jest dobry prognostyk, żeby sobie zaktualizować. Jak już będziesz miał info o mapach to daj koniecznie znać. Choć wydaje mi się, że to te same mapy, i może w wesji 13.46... jest tak samo ?
-
- Weteran
Jako, że nie można edytować postu to pisze kolejny. Doczytałem o co Ci chodziło i rzeczywiście w tej wersji mapy jest problem z ulicami, bo są nieaktywne. Co ciekawe zapisana trasa działa prawidłowo i prowadzi w odpowiednie miejsce. Na wersji 13.46 było ok, pytanie, czy zadziała ona z nowszym systemem.
Potwierdzam aktualizację do wersji 211, na włoskim forum pisali, że użycie oprogramowania Kia Sportage MY16 jest tam powszechne
Loga stacji musiałem dograć, ale bootloader działa bez problemu
Na forum Kia też piszą o problemie z wyborem ulic, także nie jest to przyczyną "lewego" wgrania systemu. Powrót do starszej mapy jest podobno możliwy. Jutro sprawdzę i potwierdzę.
Potwierdzam aktualizację do wersji 211, na włoskim forum pisali, że użycie oprogramowania Kia Sportage MY16 jest tam powszechne
Na forum Kia też piszą o problemie z wyborem ulic, także nie jest to przyczyną "lewego" wgrania systemu. Powrót do starszej mapy jest podobno możliwy. Jutro sprawdzę i potwierdzę.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 2.0 CRDI Premium (25 lat Hyundai) 4WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Podsumowując twojego maila: aktualizacja softu do 211 jest ok, możliwa z wersji KIA. Ale mapy w najnowszej wersji są obarczone błędem? Ale czy dotyczy to tylko wersji KIA czy również kopii dla Hyundaia np z rosyjskiej wersji aplikacji dla navi 2gen?janki111 pisze:Jako, że nie można edytować postu to pisze kolejny. Doczytałem o co Ci chodziło i rzeczywiście w tej wersji mapy jest problem z ulicami, bo są nieaktywne. Co ciekawe zapisana trasa działa prawidłowo i prowadzi w odpowiednie miejsce. Na wersji 13.46 było ok, pytanie, czy zadziała ona z nowszym systemem.
-
- Weteran
Odpowiadając.
1. Tak aktualizacja softu do 211 działa - to jest ten sam system.
2. Mapy są z jakimś błędem (wersja 14.49), ale to wina ogólnie mapy, a nie tego, że pobrałem "soft i mapy KIA".
3. Rosyjska wersja aplikacji i map jest z maja, czyli 205 i mapa w wersji 13.46 - ona działała. Później pójdę wrzucić stare mapy i zobaczę czy działają na nowym systemie.
1. Tak aktualizacja softu do 211 działa - to jest ten sam system.
2. Mapy są z jakimś błędem (wersja 14.49), ale to wina ogólnie mapy, a nie tego, że pobrałem "soft i mapy KIA".
3. Rosyjska wersja aplikacji i map jest z maja, czyli 205 i mapa w wersji 13.46 - ona działała. Później pójdę wrzucić stare mapy i zobaczę czy działają na nowym systemie.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Ładny XN3
Daj znać czy zauważyłeś jakieś zmiany w systemie 211 w stosunku do 205.
-
- Weteran
Starsze mapy działają. Na razie wizualnych zmian nie zauważyłem - nie miałem kiedy korzystać z systemu.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDI Tour de Pologne 4WD DCT
- Kolor: Biały Piasek
Potwierdzam że z nowym systemem xxx.211 działają stare mapy EUR.13.46.45.001.001 z ver. xxx.205 - odblokowane są ulice i numery.