Po wifi , hot spot czy po kablu u mnie w żaden sposób nie występują !!!
A na odcinku 12 km który codziennie pokonuje co najmniej dwa razy stoją dwa aktywne fotoradary od lat .
Brawo. Lepiej się nie da opisać. Dobra robota.iFX pisze: ↑17 lis 2021, 22:10Mam i ja!
Wszystko przebiegło bardzo sprawnie, dla ciekawskich opiszę szybko cały proces.
1. Faktycznie wymagana jest karta SD a nie pendrive
2. Zalecana karta to ta oryginalna z radia można ją wyjąć, na jej etykiecie jest opis wersji systemu Gen
3. Wyjęcie karty nic nie powoduje, jedynie chwilowy brak dostępu do map i nawigacji
4. Oryginalna karta lub ta z posiadana wersja powinna być włożona do czytnika w komputerze, wtedy aplikacja Navigator update od razu wykryje co ma pobrać
5. Można zdecydować czy pobrane dane idą najpierw na dysk czy od razu na kartę, w drugim przypadku system formatuje odpowiednio kartę i nie trzeba robić tego z poziomu systemu operacyjnego na komputerze
6. Po zakończeniu zapisu na karcie, wkładamy ją do radia i uruchamiamy silnik, a system po wystartowaniu poinformuje ze nie ma dostępu do nawigacji wymagana jest aktualizacja, co potwierdzamy l
7. Aktualizacja trochę trwa i składa się z 3 etapów, w tym czasie silnik pojazdu powinien być uruchomiony, nie można utracić zasilania aby nie uszkodzić nawigacji podczas całego procesu, oczywiście można jechać samochodem a wszystko zrobi się samo i nawigacja kilka razy wykona potwierdzony restart.
8. Najpierw lecą mapy, potem aktuqlizuje sam GPS a na końcu moduł uCom.
9. Po zakończeniu aktualizacji system przywraca konfigurację użytkownika i ten nic nie traci, wszystkie ustawienia pozostają zapamiętane.
Z nowości jakie zauważyłem, można ustawić aby radio nie włączało się w ogóle po starcie silnika, kolejna z ważnych nowości w samej nawigacji jest wyszukiwanie stacji benzynowych w pobliżu ale uwaga podane są ceny paliw! Nawigacja ma nowy wygląd, menu też, opcji jakby mniej a konkretniej i wszystko działa dobrze.
Ostatnia wersja jest z połowy listopada i wszystko śmiga elegancko. Polecam!
Ale nie z aktualbymi cenami paliw Panie kolegomexxmen30 pisze: ↑18 lis 2021, 7:53Ja po aktualizacji zauważyłem że po wrzuceniu biegu wstecznego na parę sekund wyskakuje możliwość ustawienia kontrastu oraz jasności w dzień i noc . Stacje benzynowe były zawsze to od ciebie zależy co będzie ci wyświetlało parkingi , hotele , restauracje , pogodę itp. itd.
Co do moich fotoradarów mam wszystko oznaczone lub nie robiłem różne kombinacje .