Tucson TL
Aktualizacja radia i map nawigacji
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai i30 (I) 1.4 Comfort
- Kolor: Srebrny
Re: Aktualizacja map na najnowsze
Ja szczerze mówiąc stwierdzam, iż serwis w moim mieście to śmiech na sali.
Kartę wysłałem do dealera, od którego kupiłem samochód.
W międzyczasie nie dawało mi to spokoju i udało mi się znaleźć najnowsze mapy do Ioniqa.
Ściągnąłem ponad 17GB i skopiowałem na osobną kartę SD. Włożyłem do samochodu i zadziałało od strzała.
Serwis nie umiał poradzić sobie z tym przez 2 tygodnie, ja w ciągu pół dnia to naprawiłem, szukając jeszcze plików.
Dobrze, że mam jeszcze inny serwis w pobliżu, bo na przegląd gwarancyjny już w moim mieście na pewno nie pojadę.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
W międzyczasie nie dawało mi to spokoju i udało mi się znaleźć najnowsze mapy do Ioniqa.
Ściągnąłem ponad 17GB i skopiowałem na osobną kartę SD. Włożyłem do samochodu i zadziałało od strzała.
Serwis nie umiał poradzić sobie z tym przez 2 tygodnie, ja w ciągu pół dnia to naprawiłem, szukając jeszcze plików.
Dobrze, że mam jeszcze inny serwis w pobliżu, bo na przegląd gwarancyjny już w moim mieście na pewno nie pojadę.
- esk2
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDi comfort+
- Kolor: white sand
Ktoś z Was może potwierdzić informacje na temat rzekomej nowej aktualizacji map na koniec maja?
Ja oficjalnie mam od nowosci tj. 05.2017 (D.C2) i soft ...178 ale to od kolegów z Hiszpanii
Ja oficjalnie mam od nowosci tj. 05.2017 (D.C2) i soft ...178 ale to od kolegów z Hiszpanii
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2.0crdi
- Kolor: White Sand (Y3Y)
Trzeba przyznać, że mechanicy w tych serwisach są całkiem nieźli, ale informatycy z nich żadni. Przyszło im się zmierzać z rzeczami o których bladego pojęcia nie maja i to fakt. Nie tylko w Hyundaiu tak jest, inne marki maja podobnie, jak zaczynasz mówić o problemach z navi albo systemem multimedialnym to robią duże oczy albo herezje wymyślają.DrAdi pisze: ↑28 kwie 2018, 10:39Ja szczerze mówiąc stwierdzam, iż serwis w moim mieście to śmiech na sali.
Spalanie w trybie mieszanym 7,4L/100km
- esk2
- Forumowicz
Dzisiaj dostałęm aktualizację w ASO map w nawigacji ( po roku) i co się okazuje? mają dopiero D.D2 porażka
macie jakieś namiary na najnowsze mapy od hiszpanów albo włochów? tak jak wcześniej?
macie jakieś namiary na najnowsze mapy od hiszpanów albo włochów? tak jak wcześniej?
- esk2
- Forumowicz
ma ktoś coś? jest tu ktoś?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Nie ma jeszcze
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Szkoda że nie można wgrać Auto Mapy. Ta w Hyundaiu średnio mi się podoba. Szczególnie irytujący jest głos lektorki...
-
- Świeżak
- Twój samochód: Kia Cee`d 1,4 L Business Line
- Kolor: Casa White
Dlaczego moją nawi nie mogę z pendrive aktualizować plikiem np. KIA GENx1 2018, a jak na kartę wrzucę HKMC SW 20178 a później na drugą kartę plik z mapami nowymi wszystko śmiga, czy moja nawi lub auto nie podchodzą pod GENx1 i musi być np x2, x3 lub x4?
Już zwariowałem, na karcie mam x2 czy to o to chodzi??
Jeżeli wrzuciłem na kartę KIA GENx2 wszystko poszło jak z plikiem podanym powyżej, chodzi o Navi LG w aucie Kia Ceed L Business Line z grudnia 2016.
Po aktualizacji śmigają loga stacji radiowych, dograne ręcznie samemu, plik z logami wrzuciłem do działu "Zrób to sam".
Już zwariowałem, na karcie mam x2 czy to o to chodzi??
Jeżeli wrzuciłem na kartę KIA GENx2 wszystko poszło jak z plikiem podanym powyżej, chodzi o Navi LG w aucie Kia Ceed L Business Line z grudnia 2016.
Po aktualizacji śmigają loga stacji radiowych, dograne ręcznie samemu, plik z logami wrzuciłem do działu "Zrób to sam".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
W KIA nie macie darmowej aktualizacji w ASO? Przecież to zbieżne lub wręcz te same systemy są. U nas wystarczy rozpakować mapy na karcie lub plik z aktualizacją systemu - reszta leci po automacie.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Kia Cee`d 1,4 L Business Line
- Kolor: Casa White
macie ale kiedy można trzeba unikać serwisu:) ostatnio jak pojechałem dokupić ukradzioną zaślepkę tylnej wycieraczki za 5 zł, to szyba czołowa pękła sama z siebie, ale wymienili na gwarancji, więc jak mogę sam coś stworzyć to mnie cieszy tak , jak rozpakowałem plik na kartę do aktualizacji, ruszyło samo z automatu, lecz plików jest parę stąd pytanie na przyszłość.