Tucson TL
Aktualizacja radia i map nawigacji
Re: Aktualizacja map na najnowsze
Czy jest jasno napisana? Napisana jest perfekcyjnie nawet dyletant da sobie radę U mnie czas aktualizacji wyniósł ok 7 min, zapewne to zależy od szybkości karty. Był tylko jeden restart. Jeszcze raz dzięki.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2.0CRDi 185KM 4WD Tour De Polonge
- Kolor: Phantom Black
Witajcie , jestem po aktualizacji dla mnie dźwięk z radia jest lepszy.Myślę ze z dźwięku telefonicznego jaki mieliśmy , awansowaliśmy na średniej klasy "Unitrę" (znawcy wiedzą) Rozmówcy mówią ze lepiej słychać mnie przez zestaw głośnomówiący. Co do map nie wypowiem sie jeszcze nie używałem. Ale jest progres w audio. Podziękowania za instrukcję.
Pozdro Robi.
Tak, jest napisana przejrzyście ( mogło by być tylko w punktach ) i jeszcze raz dzięki, za opisanie.
Co kilkanaście stron ( może za każdym pojawieniem się nowej wersji ) należałoby ten wpis kopiować na wierzch , dla nowych osób, aby nie zginął w gąszczu stron. Nie zawsze chce się czytać 50 czy więcej stron tematu.
Przyznam się szczerze, że idąc za ciosem, chciałem zrobić loga w radiu. Niestety temat mnie przerósł, wiele informacji rozrzuconych po wielu postach, kilka linków do samych log, no i brak jednej , konkretnej instrukcji, więc temat zarzucułem.
P.S. jeżeli admin zdecydował się na skasowanie wpisu kolegi @esk2 , to również powinien skasować odpowiedzi do tego wpisu, ktoś jak będzie czytał, nie będzie wiedział o co chodzi z odpowiedziami.
Co kilkanaście stron ( może za każdym pojawieniem się nowej wersji ) należałoby ten wpis kopiować na wierzch , dla nowych osób, aby nie zginął w gąszczu stron. Nie zawsze chce się czytać 50 czy więcej stron tematu.
Przyznam się szczerze, że idąc za ciosem, chciałem zrobić loga w radiu. Niestety temat mnie przerósł, wiele informacji rozrzuconych po wielu postach, kilka linków do samych log, no i brak jednej , konkretnej instrukcji, więc temat zarzucułem.
P.S. jeżeli admin zdecydował się na skasowanie wpisu kolegi @esk2 , to również powinien skasować odpowiedzi do tego wpisu, ktoś jak będzie czytał, nie będzie wiedział o co chodzi z odpowiedziami.
- esk2
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDi comfort+
- Kolor: white sand
Też już dwukrotnie do tego podchodziłem ale poległem.. a fajnie było by je mieć, bo na DAB się nie zaciągają..
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2,0 CRDI 6MT 2WD 136 KM
- Kolor: GRAFIT
Ja to zrobiłem tak:
1. Kopiujemy logotypy na pendrive USB
2. Wchodzimy do Windows przytrzymując przycisk koła zębatego
3. Z pamięci USB na której mamy pliki z logotypami za pomocą eksploratora znajdujemy pliki na pendrive (MD), zaznaczamy, wybieramy z menu Copy
4. Wchodzimy do katalogu
\ USER \ System \ Data \ MARGE \ Epg \
i z menu wklejamy (Paste) skopiowane pliki
Paste-wklej
Paste i Copy jest na górnym pasku w windzie
1. Kopiujemy logotypy na pendrive USB
2. Wchodzimy do Windows przytrzymując przycisk koła zębatego
3. Z pamięci USB na której mamy pliki z logotypami za pomocą eksploratora znajdujemy pliki na pendrive (MD), zaznaczamy, wybieramy z menu Copy
4. Wchodzimy do katalogu
\ USER \ System \ Data \ MARGE \ Epg \
i z menu wklejamy (Paste) skopiowane pliki
Paste-wklej
Paste i Copy jest na górnym pasku w windzie
Ostatnio zmieniony 02 lut 2018, 17:35 przez dentej, łącznie zmieniany 1 raz.
Ooo już lepiej, ale nie dokońca.
Pkt. 1 - czy to może być pendrive , na którym jest muzyka i na codzień jest w wpięty w auto ?
Skąd wziąć plik explorer.guid ? - gdzieś z sieci ?
Wejście w windows było chyba opisane i pokazane na filmie jak dobrze pamiętam.
P.S. zrobił się mały offtopic i zaraz nas pogonią do właściwego tematu o logach.
Pkt. 1 - czy to może być pendrive , na którym jest muzyka i na codzień jest w wpięty w auto ?
Skąd wziąć plik explorer.guid ? - gdzieś z sieci ?
Wejście w windows było chyba opisane i pokazane na filmie jak dobrze pamiętam.
P.S. zrobił się mały offtopic i zaraz nas pogonią do właściwego tematu o logach.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 2,0 CRDI 6MT 2WD 136 KM
- Kolor: GRAFIT
viki2000 w [temacie wyświetlanie logo stacji radiowych] napiszę od nowa całą instrukcję.
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Aktualizacja radia - EUREKA!!
Wczoraj zaktualizowałem radio zgodnie z plikiem na forum do wersji 178 i dziś się zaskoczyłem bardzo pozytywnie. Włączam wsteczny a radio cichnie!!!!
Ktoś chyba z Hyundaia przeczytał nasze forum i zobaczył że był to zarzut (przynajmniej z mojej strony). I takie aktualizacje cenię sobie najbardziej
Nie zauważyłem polepszenia jakości grania radia ale melomanem nie jestem, natomiast że nikt TEGO nie zauważył...
Ktoś chyba z Hyundaia przeczytał nasze forum i zobaczył że był to zarzut (przynajmniej z mojej strony). I takie aktualizacje cenię sobie najbardziej
Nie zauważyłem polepszenia jakości grania radia ale melomanem nie jestem, natomiast że nikt TEGO nie zauważył...
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl
26 stycznia kolega Wrobel pisał :
"niby ulepszenia pod względem dźwięku, dodano nowe kodeki MP3
jest kilka nowych opcji przeznaczonych dla audio
nowy ekran konfiguracji, który pozwala aktywować lub dezaktywować tryby, do których chcesz uzyskać dostęp w pętli, po naciśnięciu przycisku MODE na kierownicy (AM, FM, Bluetooth Audio, itp ...)
pojawiła się opcja pozwalająca zmniejszać automatycznie głośność po wrzuceniu wstecznego"
Więc jak widzisz, było o tym
"niby ulepszenia pod względem dźwięku, dodano nowe kodeki MP3
jest kilka nowych opcji przeznaczonych dla audio
nowy ekran konfiguracji, który pozwala aktywować lub dezaktywować tryby, do których chcesz uzyskać dostęp w pętli, po naciśnięciu przycisku MODE na kierownicy (AM, FM, Bluetooth Audio, itp ...)
pojawiła się opcja pozwalająca zmniejszać automatycznie głośność po wrzuceniu wstecznego"
Więc jak widzisz, było o tym