Tucson TL
Aktualizacja radia i map nawigacji
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: TdP 4x4 1,6 T-GDI AT
- Kolor: Jestem daltonistÄ
Re: Aktualizacja map na najnowsze
Mapy DC2 już ogólnie dostępne. Nie trzeba jeździć i prosić się. Instaluje się na dowolną kartę 16 GB. Razem ze ściagnięciem rozpakowanie i wgraniem 20 min.
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
a jak można pobrac? albo gdzie ?
-
- Nowicjusz
Re: RE: Re: Aktualizacja map na najnowsze
post 23. Lub jak będzie kilku zainteresowanych to wrzucę na szybszy serwer.gdyl pisze:a jak można pobrac? albo gdzie ?
- jag888
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 2016 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM) BlueDrive , wersja Style
- Kolor: Phantom Black
masz na mysli to zrodlo i te pliki z forum hiszpańskiego?
- Marcin_r
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Platinum Silver
Informacja z ASO Rybnik - aktualizacja map na własne życzenie 200 zł, przy przeglądzie bezpłatnie. W Rybniku nie ma jaszcze aktualizacji.
-
- Nowicjusz
Ja to inaczej rozumiem http://www.hyundai.pl/Serwis/Aktualizacje_nawigacji/
- Marcin_r
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Platinum Silver
"Instalacja map w serwisie przez specjalistę:
Bezproblemowa dla Klienta, ponieważ ASO może ją wykonać przy okazji przeglądu rocznego."
Jest tam taka informacja.... ale cóż... zakładając, że przegląd w silniku 1.6 GDI jest co 2 lata lub 30.000km, mamy darmową aktualizację raz na 2 lata.... pytałem czy przy wymianie samego oleju jest możliwość wgrania aktualizacji, "nie ma takiej możliwości" - czyli zapłacimy 200 zł Cudownie
Bezproblemowa dla Klienta, ponieważ ASO może ją wykonać przy okazji przeglądu rocznego."
Jest tam taka informacja.... ale cóż... zakładając, że przegląd w silniku 1.6 GDI jest co 2 lata lub 30.000km, mamy darmową aktualizację raz na 2 lata.... pytałem czy przy wymianie samego oleju jest możliwość wgrania aktualizacji, "nie ma takiej możliwości" - czyli zapłacimy 200 zł Cudownie
- gdyl
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6
- Kolor: Czarny
Mapa z Hiszpańskiego Forum
Hiszpania: Aktualna wersja : marzec 2017
Software Version: TL.EU.SOP. 20166
Wersja oprogramowania: TL.EU.SOP. 20,109
wersja nawigacji: TL.EU.SOP. 09.49.47
wersja mapy: EUR. 09.44.65.001.001 ( D.C2 )
Powiedz mi macz.o] czy to instalowałeś ? Zaktualizowało Ci mapę Polski i czy System masz w PL ?
Hiszpania: Aktualna wersja : marzec 2017
Software Version: TL.EU.SOP. 20166
Wersja oprogramowania: TL.EU.SOP. 20,109
wersja nawigacji: TL.EU.SOP. 09.49.47
wersja mapy: EUR. 09.44.65.001.001 ( D.C2 )
Powiedz mi macz.o] czy to instalowałeś ? Zaktualizowało Ci mapę Polski i czy System masz w PL ?
Dowolna ilość aktualizacji ma być ZA DARMO i tak to rozumie ASO u mnie. Jest to zapisane na stronie Hyundaia
- jag888
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 2016 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM) BlueDrive , wersja Style
- Kolor: Phantom Black
chyba potestuję w weekend, gdyż nie uśmiecha mi się aktualizacja frmware i utrata video - a nowsze mapy jak najbardziej
pobrałem już "EUR.09.44.65.001.001" // 2015 4Q for All Europe and Russia (LCN) - wyszło 6,92 GB
mapy są na całą Europę więc i nasza powinna być - spróbuje na czystej karcie 32GB bo nie chcę nagrzebać nic na oryginalnej
(wtedy trzeba zastosować ten punkt z plikiem AMK.LMF aby odblokować DRM i trzeba umieścić plik AMK.LMF w folderze 0 ale z folderu 1)
można też podobno wg. Kolegów z innych forów bez problemu skopiować mapy na fabryczną kartę
mapy znajdują się w folderze karty LGENavi.
jest wystarczająca ilość miejsca, aby pomieścić dwie różne wersje map.
można zmienić nazwę oryginalnego folderu ze starszymi mapami, aby nie usuwać go przed skopiowaniem nowych map
Instrukcja umieszczona w pliku załączonym jest do uruchomienia mapy na karcie nowej (innej niż fabryczna).
Jeśli używasz oryginału nie musisz niczego specjalnego odblokowywać.
pobrałem już "EUR.09.44.65.001.001" // 2015 4Q for All Europe and Russia (LCN) - wyszło 6,92 GB
mapy są na całą Europę więc i nasza powinna być - spróbuje na czystej karcie 32GB bo nie chcę nagrzebać nic na oryginalnej
(wtedy trzeba zastosować ten punkt z plikiem AMK.LMF aby odblokować DRM i trzeba umieścić plik AMK.LMF w folderze 0 ale z folderu 1)
można też podobno wg. Kolegów z innych forów bez problemu skopiować mapy na fabryczną kartę
mapy znajdują się w folderze karty LGENavi.
jest wystarczająca ilość miejsca, aby pomieścić dwie różne wersje map.
można zmienić nazwę oryginalnego folderu ze starszymi mapami, aby nie usuwać go przed skopiowaniem nowych map
Instrukcja umieszczona w pliku załączonym jest do uruchomienia mapy na karcie nowej (innej niż fabryczna).
Jeśli używasz oryginału nie musisz niczego specjalnego odblokowywać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.