Ostatnio przytarłem tylne nadkole przy parkowaniu. Na lakierze był ślad, ale się ładnie doczyścił i blacha nie jest wgnieciona-uff!
Są tylko ślady przetarcia na czarnej-plastykowej części nadkola.
Czy to wyczyścić ?
A może spolerować ?
A może zapastować czarną pastą ?
Ktoś robił takie zabiegi ? Co jest skuteczne ?
Auto nowe więc trochę zabolało.
Nie zgłaszałem z AC, bo to już będzie szkoda i mecyje, może więc się da wyczyścić.
Tucson TL
Zatarcie tylnego nadkola-czarny plastyk-czym doczyścić ?
Re: Zatarcie tylnego nadkola-czarny plastyk-czym doczyścić ?
Na fotce wygląda to tak ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hmm nie wyglada.to tragicznie wydaje mi sie ze czernidlem nie masz co robic gdyz bedzie roznica koloru. Skad jestes?poszukaj kolo siebie sklepu cardethalingowego ktory poleci ci cos do plastikow zewnetrznych byc moze uda sie to przykryc.
Dzięki.
Na różnych forach polecają preparat 303 aerospace protectant, więc się na tym zastanawiam.
Co sądzicie, będzie to właściwe to takiego zatarcia ?
Znacie to ?
Na różnych forach polecają preparat 303 aerospace protectant, więc się na tym zastanawiam.
Co sądzicie, będzie to właściwe to takiego zatarcia ?
Znacie to ?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDI
- Kolor: white sun
Witam.Miałem gorsze otarcie niż twoje.Wystarczyło 15min.opalarką (tylko z czuciem)
- jag888
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 2016 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM) BlueDrive , wersja Style
- Kolor: Phantom Black
dobrze kolego mowisz,
mialem podobna przecierke na ix35, podjechałem do punktu s-plus, magik na mokro starl mocniejsze wglebienia papierem sciernym po czym w ruch poszla opalarka (ale tu juz po calym zderzaku, zeby jak mowil nie bylo roznic).
podczas sprzedaży auta podjechalem juz do tanszego mechanika i rowniez za pomoca opalarki pomogl mi z boczkami bagaznika i listwami na progu - polecam jak macie rysy po bagazach, wnetrze jak nowe wyszlo w cenie kilku piw
podczas podgrzewania trzeba uważać, aby nie przegrzać plastiku, szczególnie jeżeli element posiada fakturę
mialem podobna przecierke na ix35, podjechałem do punktu s-plus, magik na mokro starl mocniejsze wglebienia papierem sciernym po czym w ruch poszla opalarka (ale tu juz po calym zderzaku, zeby jak mowil nie bylo roznic).
podczas sprzedaży auta podjechalem juz do tanszego mechanika i rowniez za pomoca opalarki pomogl mi z boczkami bagaznika i listwami na progu - polecam jak macie rysy po bagazach, wnetrze jak nowe wyszlo w cenie kilku piw
podczas podgrzewania trzeba uważać, aby nie przegrzać plastiku, szczególnie jeżeli element posiada fakturę
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Opalarki czynią cuda - doskonale wiedzą o tym naprawiacze zderzaków