Tucson TL
Zaryglowane drzwi pomocy
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-DGI 2WD style
- Kolor: white sand
Zaryglowane drzwi pomocy
Zaryglowalem drzwi i nie mogę ich teraz zamknąć. Jak to odblokować. Nie pomaga wyłączenie silnika i ręczne wyłączenie blokady drzwi. Komputer pokazuje że drzwi są zamknięte a one są otwarte i nie można ich fizycznie zamknąć. Odstaja.
Re: Zaryglowane drzwi pomocy
Moze reser twardy, czyli rozlaczyc kleme minus od aku (cos sie zawiesilo), albo przekrec recznie kluczykiem.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Forumowicz
Zaryglowane drzwi były z tyłu od strony pasażera i tam też był fotelik. Ponieważ byłem na parkingu w sklepie dlatego pomyślałem że dojedziemy do domu a ja będę trzymał drzwi. Było blisko domu. I w domu będę kombinował. Jak do tego doszło? Chciałem zablokować możliwość otwierania drzwi przez syna. I zamiast zrobić to zgodnie z instrukcją to wcislem rygiel do srodka. I.... mokro na plecach poczułem. Ale po przeniesieniu fotelika i otwarciu drzwi z drugiej strony nagle ryglowanie wróciło do stanu sprzed mojego wcisniecia. Wcześniej nie pomagało ręczne od strony kierowncy odblokowanie drzwi ani zero było reakcji na naciskanie przycisków na kluczyk. Kontrolka cały czas pokazywała zamknięte drzwi. Teraz nie wiem co je odblokowalo. Otwarcie drzwi z naprzeciwka czy przełożenie fotelika isofix. Ale wątpię aby isofix miał czujniki i miał na to wpływ. Bynajmniej już po problemie. Uff.
Otwarcie od zewnątrz pomogło bo Isofix nie jest z niczym powiązany. Dobrze jednak, że nie wcisnąłeś za mocno:]
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
- Forumowicz
Tylko ze ja otwierał wszystkie inne drzwi wcześniej oprócz tylnych za kierowcą. Otwieralem również od środka i nic nie pomagało. Rygiel nawet nie drgnal. Kluczem chciałem go doprowadzi do stanu sprzed wciśnięciem ale bardzo sztywno siedział. Jakby ktoś nie wiedział o której części mówię to z boku drzwi na wysokości blokady dziecięcej jest taki czarny rygiel i jest ruchomy. Wcisnalem go do końca i tak został.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 Style 115 km.
- Kolor: Micron Grey
jest jeszcze zamknięcie na boku drzwi na wysokości zamka ale trzeba go przekręcić ręcznie kluczykiem albo śrubokrętem może to jest przekręcone ?