Tucson TL
Żarówki H7 pozycyjne H8 przeciwmgłowe
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Żarówki H7 pozycyjne H8 przeciwmgłowe
A najlepsze oczywiście Philips lub Osram - sam zamawiam takie artykuły na tego typu serwisach - zależy kto więcej zapłaci
- SLAWEK.Slawek
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson Comfort 1,6 gdi
- Kolor: Polar/white
Żarówki H7 pozycyjne H8 przeciwmgłowe
Masz na myśli może 100 watowe, takowe są również, te żarówki posiadają moc 55Wat jak standardowa żarówka i to jest zwykła żarówka , jeśli chodzi o cenę , to jest kwestia umowna. „Cena nie zawsze równa się jakość „ myślisz że świadomie bym zniszczył sobie lampę?” Pozdrawiam!Marcin_r pisze:W "Auto Świecie" troszkę inny model żarówek FARENHEIT super white vision podsumowali tak:
"Jedna żarówka spaliła się od razu, druga świeci, ale głównie grzeje. Nie pomaga podwyższona moc. Te żarówki to sposób na zniszczenie reflektora".
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Ja kiedyś byłem zadowolony z Philipsów +30%.
- SLAWEK.Slawek
- Świeżak
Przerobiłem wszystkie Topowe żarówki h7, włącznie z ledami h7... barwa i jakość idzie w parze.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Zamówiony-oczekuję
- Kolor: Moon Rock
Ja mam h7 white vision Philipsa i jestem zadowolony. Mam ledy plus jako drogowe światła te Philipsy. Oczywiście nie jest to barwa taka jak Led ale bardzo zbliżona.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: micron grey
A jak porownujesz barwę z innymi - czy rzeczywiście są widocznie bielsze od porównywalnych Philipsa czy Osram?SLAWEK.Slawek pisze: ↑05 gru 2018, 18:41Posiadam zwykle lampy z soczewką, fabryczne światło mi nie odpowiadało” żółty kolor” po przetestowaniu kilka znanych firm od Boscha , Philips do Osram, efekt był marny. Trafiłem na artykuł na forum angielskim o tanich żarówkach h7 lecz o barwie i jakości dorównującym czołowym firmom... spróbowałem i mogę tylko powiedzieć polecam kolegom z czystym sumieniem IMG_0127.jpgIMG_0110.jpg
- Marcin_r
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD Comfort + Navi
- Kolor: Platinum Silver
SLAWEK.Slawek pisze: ↑06 gru 2018, 19:51Masz na myśli może 100 watowe, takowe są również, te żarówki posiadają moc 55Wat jak standardowa żarówka i to jest zwykła żarówka , jeśli chodzi o cenę , to jest kwestia umowna. „Cena nie zawsze równa się jakość „ myślisz że świadomie bym zniszczył sobie lampę?” Pozdrawiam!
Zdjęcie z gazety Auto Świat:
Pozdrawiam
- SLAWEK.Slawek
- Świeżak
Z żarówkami Osram barwa bez porównania, jeśli chodzi o markę Philips, może bez przepaści, lecz różnica jest, porównywałem żarówki z mojej żony samochodem, tez ma H7 Philips White w Focusie. Barwa tych żarówek wpada trochę w ksenony 6200K a 6600K.Buszi pisze:
A jak porownujesz barwę z innymi - czy rzeczywiście są widocznie bielsze od porównywalnych Philipsa czy Osram?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Tak... konkurencję się orze a nie pieści
Artykuły w tej gazecie są tak tendencyjne że tylko chyba idiota się nie zorientuje że robi się z niego osła
Nie znalazłem tam nigdy artykułu o tym że VW są do bani.
Kto miał jakiegokolwiek VW niech czyta:
https://www.auto-swiat.pl/testy/testy-n ... dy/gt79ps0
Tak więc z całym szacunkiem - mam podstawy by im nie wierzyć w te ich pseudo "testy"
Sprzedają się za kasę i tyle w temacie - mogę tam zamówić artykuł - cena coś około 15k jeśli dobrze pamiętam, wychwalajacy dowolną markę lub produkt - takie rekiny reklamy!
Artykuły w tej gazecie są tak tendencyjne że tylko chyba idiota się nie zorientuje że robi się z niego osła
Nie znalazłem tam nigdy artykułu o tym że VW są do bani.
Kto miał jakiegokolwiek VW niech czyta:
https://www.auto-swiat.pl/testy/testy-n ... dy/gt79ps0
Tak więc z całym szacunkiem - mam podstawy by im nie wierzyć w te ich pseudo "testy"
Sprzedają się za kasę i tyle w temacie - mogę tam zamówić artykuł - cena coś około 15k jeśli dobrze pamiętam, wychwalajacy dowolną markę lub produkt - takie rekiny reklamy!
- SLAWEK.Slawek
- Świeżak
Ja nie upieram się że żarówki są najlepsze, mogę tylko polecić jako użytkownik, samochód wyjeżdża wjeżdża kilka razy dziennie z i do garażu na auto ustawieniach świateł, mam już je trochę u mnie jest wszystko ok. Mogę powiedzieć tylko tyle że majątku nie kosztują i płaczu nie będzie jeśli komuś się nie spodoba, gorzej było u mnie jak zaliczałem po kolei Bosch, Osram, Philips i oczywiście są to żarówki ok, tylko nie było efektu na, który liczyłem. Niestety aktualnie 99% H7led, wywali nam błąd przepalonej żarówki tak jak pisałem w poprzednim poście, ledy mam na doświetleniu zakrętów, tu komp nic nic się nie burzy
Piona !
Piona !