Żarówki LED do Hyundai Tucson

Linki do aukcji i ciekawych ofert w sieci.
Ania
Świeżak
Twój samochód: Tucson TLe
Rok produkcji: 2015
Napęd 4x4: Tak
Kolor: Biały

Re: Żarówki LED do Hyundai Tucson

Post autor: Ania » 13 lis 2025, 15:57

A spodziewałeś się że będą wieczne?
U mnie od zawsze używałam OSRAM - różnych a te +220% światła https://allegro.pl/oferta/osram-zarowki ... 7df87851a5 wymieniałam co pół roku bo co chwile się jakaś przepalała, regularnie w lutym i listopadzie a droższe były niż te ledy. Nic tak skutecznie nie zabija żarówek (jakichkolwiek) jak gwałtowne zmiany napięcia. Gdy auto postało a potem pojeździło - zaraz padały żarówki - nie wiem czy to reguła, ale u mnie to był związek przyczynowo-skutkowy.

Kacper1992
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson
Rok produkcji: 2017
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Brązowy

Post autor: Kacper1992 » 15 lis 2025, 18:55

Mam pytanko, zapewne jest gdzieś to już tutaj w temacie, ale nie mogę znaleźć mam Hyundaia Tucsona 2017 tok, mam zamiar kupić te żaróweczki https://carled.pl/p/xstorm-sd-h7-led-a1 ... 0lm-6500k/, czy po zamontowaniu ich w aucie (światła mijania, dzienne), wywali mi jakiś błąd na desce? Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam.

Awatar użytkownika
CARLED.PL
Nowicjusz
Twój samochód: Mam kilka
Kolor: Różne

Post autor: CARLED.PL » 16 lis 2025, 0:34

Wielu klientom montowaliśmy te żarówki. Między innymi w autach takie jak Twoje. Błąd może potencjalnie się pojawić ale zniknie po około 1-2 sekundach. Jeśli Ci to nie przeszkadza to polecam. To dobry i sprawdzony produkt. Z czasem auto "nauczy" się odczytywać parametry żarówek i błąd nie powinien się pojawiać.
Tego problemu nie ma w żarówkach FateEye A700-F5-h7. Tu jednak potrzebne są adaptery i trochę zdolności manualnych aby poprawnie je zamontować w reflektorze. Cena jest też nie bez znaczenia - wychodzi to 2x drożej finalnie.

Co do trwałości żarówek. Pamiętajcie o tym że to są retrofity. Normalnie elektronika fabrycznych lamp led posiada stabilizację napięcia. Pracujemy aktualnie z dostawcami odpowiednich urządzeń dodatkowych, które trzeba by montować przed żarówką (tak wymagana jest ingerencja w instalację elektryczną) która spowoduje że żarówki będą działać o wiele dłużej niż rok czy półtora. Damy znać co z tego wyjdzie.

Kacper1992
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson
Rok produkcji: 2017
Kolor: Brązowy

Post autor: Kacper1992 » 16 lis 2025, 9:25

Dziękuję za odpowiedź, ale finalnie pojawi się błąd, ale za chwile zgaśnie. Więc to mi nie przeszkadza :)

majek32
Świeżak
Twój samochód: 1,6 GDI
Kolor: niebieski

Post autor: majek32 » 17 gru 2025, 20:09

Witam
Właśnie zakupione i zamontowane S&D XSTORM H7 LED A18 70W 25000LM 6500K Różnica w oświetleniu przed autem kolosalna.
Ale mam pytanie. Czy tak ma być że jak te LRD Swiecą to słychac jak "hałasują " Zauważyłem to po zgaszeniu auta, swiatła jeszcze przez chwilę się świeca i słychać szum , do czasu aż nie zgasną.
Czy tak mam byc? Czy tam są zabudowane jakieś wentylatorki/ chłodzenia?

Awatar użytkownika
CARLED.PL
Nowicjusz
Twój samochód: Mam kilka
Kolor: Różne

Post autor: CARLED.PL » 19 gru 2025, 0:05

Tak, mają aktywne chłodzenie, w środku pracują wentylatorki. Trudno mi się odnieść do tego "jeszcze przez chwilę się świecą" - podczas testów na zasilaczu labolatoryjnym, po odcięciu zasilania gasły momentalnie.

majek32
Świeżak
Twój samochód: 1,6 GDI
Kolor: niebieski

Post autor: majek32 » 24 gru 2025, 16:16

CARLED.PL pisze:
19 gru 2025, 0:05
Trudno mi się odnieść do tego "jeszcze przez chwilę się świecą"
W tucsonie po zgaszeniu, wyjęciu kluczyków jeszcze przez chwilę swiecą się światła mijania, tylko o to mi chodziło.
I własnie wtedy słyszałem ten dzwięk, wczesniej nie znany ;)

Dzieki za "uspokojenie" z tym chłodzeniem

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu