Czy słyszeliście, że w ASO można zamienić działanie przycisku AUTO START-STOP na to, że po zmianie będzie wyłączony, a po naciśnięciu system włącza się - czyli odwrotnie od tego co jest fabrycznie Byłoby super, bo większość z nas w manualu go wyłącza, trzeba pamiętać o tym przy każdym rozruchu
Ktoś to robił i się orientuje jaki koszt
Tucson NX4
Zamiana działania przycisku AUTO START-STOP
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Re: Zamiana działania przycisku AUTO START-STOP
Kiedyś pytałem o to i powiedzieli, że teoretycznie można, ale tego nie robią (Szczecin). Taniej zamontować jakąś prostą elektronikę.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
Odwiedziłem w połowie miesiąca serwis na wymianę oleju. Pytałem się właśnie o to i powiedział, że nie ma czegoś takiego, nic nie zrobi z tym przyciskiem. Wspomniał jedynie, że słyszał o jakiejś elektronice którą można założyć aby zdezaktywować. Oczywiście chodziło o mój samochód. Może w nowym jest to inaczej.
- daniel.tucson4
- Autor
Chodziło i Tucson 3 generacji. Może w 4 to już jest możliwe...PIOTREL pisze: ↑25 lut 2023, 18:55Odwiedziłem w połowie miesiąca serwis na wymianę oleju. Pytałem się właśnie o to i powiedział, że nie ma czegoś takiego, nic nie zrobi z tym przyciskiem. Wspomniał jedynie, że słyszał o jakiejś elektronice którą można założyć aby zdezaktywować. Oczywiście chodziło o mój samochód. Może w nowym jest to inaczej.
- daniel.tucson4
- Autor
Chodziło o Twój Tucson 3 generacji. Może w 4 to już jest możliwe...PIOTREL pisze: ↑25 lut 2023, 18:55Odwiedziłem w połowie miesiąca serwis na wymianę oleju. Pytałem się właśnie o to i powiedział, że nie ma czegoś takiego, nic nie zrobi z tym przyciskiem. Wspomniał jedynie, że słyszał o jakiejś elektronice którą można założyć aby zdezaktywować. Oczywiście chodziło o mój samochód. Może w nowym jest to inaczej.
- daniel.tucson4
- Autor
Chodziło o Twój Tucson 3 generacji Może w 4 to już jest możliwe...PIOTREL pisze: ↑25 lut 2023, 18:55Odwiedziłem w połowie miesiąca serwis na wymianę oleju. Pytałem się właśnie o to i powiedział, że nie ma czegoś takiego, nic nie zrobi z tym przyciskiem. Wspomniał jedynie, że słyszał o jakiejś elektronice którą można założyć aby zdezaktywować. Oczywiście chodziło o mój samochód. Może w nowym jest to inaczej.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
@PIOTREL @daniel.tucson4 ja pytałem o rocznik 16. Mechanik powiedział, że sobie dezaktywował, ale mają zakaz i nie robią. Ja mam klina w guziku od prawie 5 lat i działa. Nie wiem czy klin działa w nowych.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
Ja mam rocznik 19 i taką jak napisałem uzyskałem informację.