Tucson TL
Zakup używanego Tucsona
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Zakup używanego Tucsona
Witam,
jestem nowy na forum i chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat Tucsona III w benzynie interesuje mnie coś takiego https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-t ... 403995a8b7 czy warto w ogóle się tym zainteresować ?
jestem nowy na forum i chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat Tucsona III w benzynie interesuje mnie coś takiego https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-t ... 403995a8b7 czy warto w ogóle się tym zainteresować ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Re: Zakup używanego Tucsona
Wersja bogata, ale trochę drogo jak na 2015 rocznik, 90 klocków za auto zaraz 7 letnie, lepiej poszukać coś nowszego po liftingu.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Taka konfiguracja kosztowała ponad 160k, na plus mały przebieg i o ile nie miał przygód i zależy Ci na pewnym aucie z Polski z pełną historią serwisową to jest wart uwagi wg mnie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
Kurde, fakt ja mam Style z 2016 roku, tu jest Tour de Pologne więc wyższe wyposażenie. Szaleństwo z tymi cenami, za wysoka jak dla mnie. Ale rynek obecnie jest w takiej fazie, że używane samochody trzymają bądź zyskują na cenie.
Mój Tucson ma obecnie 71 tys. przebiegu, ale dałem za niego 2 lata temu 74 tys. zł. (przy przebiegu 48 tys. km).
Mój Tucson ma obecnie 71 tys. przebiegu, ale dałem za niego 2 lata temu 74 tys. zł. (przy przebiegu 48 tys. km).
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
iFX jesteś w błędzie - w tych czasach ten samochód kosztował 160 tysi
Tucosny wbrew pozorom nie tracą na wartości tak dużo.
Dawid222 - samochód mega fajny z tym wyposażeniem jedynie czego bym się obawiał to skrzyni automatycznej 7 biegowej, jak poszperasz na forum trochę problemy z tą skrzynią występuje.
Tucosny wbrew pozorom nie tracą na wartości tak dużo.
Dawid222 - samochód mega fajny z tym wyposażeniem jedynie czego bym się obawiał to skrzyni automatycznej 7 biegowej, jak poszperasz na forum trochę problemy z tą skrzynią występuje.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
Fajny jest. Co do skrzyni to zwykle sprzęgła odzywały się (szarpanie przy ruszaniu/toczeniu) koło 70-80 tys. i zwykle pomagała adaptacja.
-
- Weteran
Nie jestem w błędzie tylko po prostu takie jest moje zdanie, każdy może mieć inne, owszem auto dobrze wyposażone i na ten czas jeszcze ładne, ale porównywanie ceny obecnego modelu to trochę bez sensu, to tak jakby powiedzieć że przecież ten iphone dwa lata temu kosztował 5999 a dzisiaj ktoś chce 3999 ...
Ja widzę to tak, auto 7 lat prawie to jest już stare jak za te pieniądze, po drugie pomimo że bardzo lubię tucsony to jednak jest wersja przed lift a to jak wiadomo w ostatnich latach oznacza testowanie produktu na klientach zanim wyjdzie polift, z forum wiadomo że te samochody miał wiele różnych wad i akcji serwisowych, stąd też zanim kupiłbym taki samochód to przejrzałbym nie tylko stan techniczny ale dokładnie papiery serwisowe co tak było robione przez ten czas.
Wyposażenie kusi, ale osobiście wybrałbym jednak wersje słabsza a znacznie nowsza za te pieniądze.
-
- Weteran
Nie chce kolegi zniechęcać jeśli mu się podoba ten samochód, ale warto popatrzeć jak tam chociażby przebiegała wymiana oleju bo auto na tą chwilę 6 lat i 55 tys przebiegu to różnie można interpretować, albo ktoś jeździł czesto, krótko i na zimno, albo rzadziej dłuższą trasę. Nie mniej jednak warto zaznaczyć że trafiają się solidne perełki od właścicieli którzy bardzo dbają o swoje samochody i są pedantyczni to wtedy może być bardzo dobra okazja, sam taki jestem dlatego się czepiam
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
IFX - za te pieniądze możesz też kupić dacia duster nówkę z salonu gdyby myśleć że za stare auto za tak duże pieniądze.
Piszesz że nówka - 180 tysi za nowego z salonu w takim wyposażeniu, trochę dużo jak dla mnie i też dostajesz samochód z usterkami wieku dziecięcego.
Piszesz że nówka - 180 tysi za nowego z salonu w takim wyposażeniu, trochę dużo jak dla mnie i też dostajesz samochód z usterkami wieku dziecięcego.
-
- Weteran
Chodziło mi, że osobiście rozejrzałbym się za nowszym a nie nówką tzn. np polift z 2019 roku wersja style ale np. silnik podstawowy w tej samej cenie z przebiegami tam chyba widziałem coś ponad 20 tys. natomiast najnowszy Tucson to znów przedlift i właśnie o tym mówiłem, klienci potestują, dopracowany będzie poliftpspgame pisze: ↑01 paź 2021, 7:24IFX - za te pieniądze możesz też kupić dacia duster nówkę z salonu gdyby myśleć że za stare auto za tak duże pieniądze.