Cześć, zainteresowany jestem od dłuższego czasu zakupem nowego Tucsona N-Line, przeglądam różne fora, testy, filmy, opinie, również zagraniczne i zauważyłem, ze w wielu zagranicznych filmach czy tez testach występuje zupełnie inne wyposażenie samochodu, aniżeli takie co dostępne jest w Polsce. Mam na myśli np to, ze w zasadzie w wersji N-Line nie mamy możliwości posiadania kamer 360, czujnika kontrolującego martwe pole, czy elektrycznych siedzeń, które chciałbym posiadać, a dostępne jest tylko w najwyższej wersji Premium. Jakim cudem zatem w niektórych wersjach N-Line w innych krajach takie opcje są dostępne? Mógłby ktoś wytłumaczyć ten fenomen?
Dodam linka do filmu, gdzie te wyposażenie jest widoczne, a jednak przy konfiguracji w polskim salonie jest niedostępne.
https://youtu.be/HOvQxPTFNrQ
Tucson TL
Wyposażenie Tucson N-Line
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Wyposażenie Tucson nline
Specyfikacje samochodów na rynki zagraniczne różnią się i to jest normalna rzecz - ot taka polityka sprzedażowo ofertowa Hyundai'a.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 CRDi 7DCT 2WD Premium
- Kolor: Micron Grey
Re: Wyposażenie Tucson nline
Niestety jest tak, jak pisze kolega Tucson. Sam zanim kupiłem swojego Premium oglądałem i jeździłem wersją N-Line, gdzie Hyundai Polska stwierdził, jak mówili dealerzy, że nie ma w naszym kraju popytu na systemy, które dostępne są wyłącznie w wersjach Premium. Szkoda, bo w innych krajach można kupić N-Line z wyposażeniem jak w Premium i nawet z silnikiem 1.6 CRDi.
-
- Świeżak
- Twój samochód: brak
- Kolor: Biały
Re: Wyposażenie Tucson N-Line
Witam, słyszałem ze nie które opcje z wyżej półki można podłączyć w sofcie trzeba podpiąć komputer i po włączać funkcję tak robią w innych markach aut. Na warsztacie u kowalskiego takiego co się zna to koszt max 500zł oczywiście jak jest to coś fizycznie w aucie.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson Limited 2018 1.6T
- Kolor: Biały
Re: Wyposażenie Tucson N-Line
Tutaj tak nie działa. masz 3-4 wersje do wyboru i nic nie dołożysz nie zmieniszxLucyferx pisze: ↑09 cze 2020, 23:09Witam, słyszałem ze nie które opcje z wyżej półki można podłączyć w sofcie trzeba podpiąć komputer i po włączać funkcję tak robią w innych markach aut. Na warsztacie u kowalskiego takiego co się zna to koszt max 500zł oczywiście jak jest to coś fizycznie w aucie.