Tucson TL
Wymiana baterii w kluczykach
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Re: Wymiana baterii w kluczykach
Nie mam pojęcia,
da się uruchomić,
na wyświetlaczu będzie piszczało że kluczyk poza samochodem,
normalnie się jedzie do najbliższego sklepu nabyć baterię lub do domu
da się uruchomić,
na wyświetlaczu będzie piszczało że kluczyk poza samochodem,
normalnie się jedzie do najbliższego sklepu nabyć baterię lub do domu
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI (132KM) Style 2WD
- Kolor: Stellar blue
Mój dokladnie dwa lata temu zjechał z taśmy, i od lutego 2020 używam wciąż tego samego kluczyka, wiec myślę, ze to jednak nie jest jednak cudowna bateria, tylko raczej standard a może kolega ma kluczyk zawilgocony, albo coś w ten deseń i dlatego szybko się rozładowuje?Dafior01 pisze: ↑28 paź 2021, 11:574 rok - wow. Jestem pod wrażeniem !! Nie bardzo wierzę, ale kto wie, może masz model baterii CR2032 z małym reaktorem jądrowym ...
Natomiast, faktycznie jak pisałeś, znalazłem w instrukcji, że powinien być komunikat o kończącej się baterii na wyświetlaczu .... Dziwne - ja go nie miałem ani razu...
Najważniejsze z tego wątku jest to (warto jednak czytać instrukcje, dzięki kolego @mexxmen30 ), że i tak można odpalić auto, jeśli kluczyk padł. Wieczorem specjalnie wyjmę baterie i to sprawdzę.
myślę, że całkiem bez baterii to może nie odpalić, bo w instrukcji jest mowa o słabej baterii, a nie jej kompletnym braku, ale chętnie się dowiem, czy się udało odpalić bez baterii (w razie "w")
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Zgadza się kluczyk zameldował wczesniej, że ma się ku końcowi. Samochód otworzyłem brzeszczotem (jest w każdym kluczyku) a odpaliłem jak wyżej. I przysięg, że 4 lata przebieg 115tysi chodził poprzedni na jednej baterii.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Mam zdalny kluczyk. Żona dzwoni z drugiego końca Wawy że nie może odpalić auta. Bateria wyczerpana po 3,5 roku. Już wysyłałem po zakup na najbliższą stacje ale jakimś cudem odpalił. Czy rzeczywiście odpali silnik naciskając kluczykiem w przycisk opalania mimo że bateria padła? Nic nie "meldowało" że bateria słaba w pilocie.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Dafior01 pisze: ↑28 paź 2021, 11:574 rok - wow. Jestem pod wrażeniem !! Nie bardzo wierzę, ale kto wie, może masz model baterii CR2032 z małym reaktorem jądrowym ...
Ale że co mam na serwisie za dwa tygodnie poprosić o opinie dla ciebie że bateria to oryginał .
U mnie w pracy sprzęt który wysyłamy pracuje na bateriach pestkach lub Aku co do pestek nie da się sprawdzić jaka to partia i kiedy została wyprodukowana natomiast na Aku takie informacje są zawarte i zdziwił byś się jak kupisz nowa rzecz z wbudowanym aku i rozebrał byś jaki ten Aku może być stary ....... Zdążą się że ma już 3 lub 4 lata bo gdzieś to zalegało i teraz można to wykorzystać a co dopiero takie bateryjki pestki ...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
Odpali. Ja miałem taką sytuację 2 razy, gdzie grałem w piłkę, był mróz, a kluczyk leżał na trawie. Baterię szlag trafił i auto otwierane z kluczyka. Po przyłożeniu do przycisku start stop na kilka sekund dało się odpalić auto.Speedor pisze: ↑28 paź 2021, 19:31Mam zdalny kluczyk. Żona dzwoni z drugiego końca Wawy że nie może odpalić auta. Bateria wyczerpana po 3,5 roku. Już wysyłałem po zakup na najbliższą stacje ale jakimś cudem odpalił. Czy rzeczywiście odpali silnik naciskając kluczykiem w przycisk opalania mimo że bateria padła? Nic nie "meldowało" że bateria słaba w pilocie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Ja też potwierdzam, w ASO mi o tym mówili, jak zadałem pytanie co jak padnie bateria w kluczyku, wtedy metalowa częścią należy dotknąć przycisk start i odpalić silnik.
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
Panowie właśnie wymieniłem baterię w keyless na nową i nie działa. Jak przyłożę klucz do start/stop wtedy oipada ale oddalę klucz to od razu info, że nie widzi kluczka, jakieś rady ?