Tucson NX4
Wyłączenie automatycznie składanych lusterek
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
Wyłączenie automatycznie składanych lusterek
Dzień dobry wszystkim. Pytanie jak w temacie jak wyłączyć automatyczne składanie lusterek? Przejrzałem instrukcje i nic nie znalazlem. Pytam pod kątem zimy i mrozów, żeby to na ten czas wyłączyć. Tucson NX4 HEV przedlift.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI MHEV
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
Re: Wyłączenie automatycznie składanych lusterek
Oczywiście, że jest w instrukcji (strona 5-28).
Wyświetlacz - Ustawienia użytkownika / komfort / powitanie lusterkami, światłami.
Wyświetlacz - Ustawienia użytkownika / komfort / powitanie lusterkami, światłami.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 HEV Platinum (Sun, Safety)
Ale chyba nie o to chodzi. Opcja, o ktoreej piszesz powoduje rozłożenie lusterek gdy zbliżysz się do samochodu.
Ja rozumiem pytanie tak: co zrobić, żeby przy zamknięciu samochodzu lusterka się nie składały?
I podpinam się pod pytanie.
Ja rozumiem pytanie tak: co zrobić, żeby przy zamknięciu samochodzu lusterka się nie składały?
I podpinam się pod pytanie.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI MHEV
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat DCT
Zajrzyj proszę do instrukcji (stronę podałem). Funkcja ta odpowiada za obie te czynności.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
W Tucsonie TL jest identycznie, a jeśli komuś nie chce się szukać instrukcji NX4 to wklejam tę stronę:
Lusterka składane elektrycznie
Lusterka zewnętrzne można składać i rozkładać, naciskając przełącznik.
Jeśli w trybie „User Settings” (Ustawienia użytkownika) na wyświetlaczu LCD zaznaczono opcję „Convenience” (Komfort) → „Welcome mirror/light” (Powitanie lusterkami/światłami) → „On door unlock” (Przy odblokowaniu drzwi), lusterka zewnętrzne będą automatycznie składać się lub rozkładać w następujący sposób:
- Lusterka składają się lub rozkładają odpowiednio po zablokowaniu lub odblokowaniu zamków za pomocą inteligentnego kluczyka.
- Lusterka składają się lub rozkładają odpowiednio po zablokowaniu lub odblokowaniu zamków za pomocą przycisku w klamce drzwi.
Jeśli w trybie „User Settings” (Ustawienia użytkownika) na wyświetlaczu LCD zaznaczono opcje „Convenience” (Komfort) → „Welcome mirror/light” (Powitanie lusterkami/światłami) → „On door unlock” (Przy odblokowaniu drzwi) oraz „Convenience” (Komfort) → „Welcome mirror/light” (Powitanie lusterkami/światłami) → „On driver approach” (Podczas zbliżania się kierowcy), lusterka zewnętrzne rozkładają się automatycznie, gdy osoba posiadająca inteligentny kluczyk zbliża się do pojazdu (z zamkniętymi i zablokowanymi wszystkimi drzwiami).
UWAGA:
- Lusterka zewnętrzne sterowane elektrycznie działają nawet przy wyłączonej stacyjce (stan LOCK/OFF). Aby jednak uniknąć rozładowania akumulatora, nie należy przedłużać regulowania ustawienia lusterek przy wyłączonym silniku.
UWAGA:
- Nie próbować ręcznie składać lusterek zewnętrznych sterowanych elektrycznie. Może to spowodować uszkodzenie silnika elektrycznego lusterka.
-
- Twórca
Dobra, ja chyba jakieś zaćmienie mam albo się nie rozumiemy.
Ja mam takie ustawienie:
"Convenience” (Komfort) → „Welcome mirror/light” (Powitanie lusterkami/światłami) → „On driver approach” (Podczas zbliżania się kierowcy), lusterka zewnętrzne rozkładają się automatycznie, gdy osoba posiadająca inteligentny kluczyk zbliża się do pojazdu (z zamkniętymi i zablokowanymi wszystkimi drzwiami)."
A to o co mi chodzi to: zamykam samochód (bez względu na sposób: kluczyk lub przycisk na klamce) a chcę, żeby lusterka się NIE składały (pozostały cały czas rozłożone).
Dzięki.
Ja mam takie ustawienie:
"Convenience” (Komfort) → „Welcome mirror/light” (Powitanie lusterkami/światłami) → „On driver approach” (Podczas zbliżania się kierowcy), lusterka zewnętrzne rozkładają się automatycznie, gdy osoba posiadająca inteligentny kluczyk zbliża się do pojazdu (z zamkniętymi i zablokowanymi wszystkimi drzwiami)."
A to o co mi chodzi to: zamykam samochód (bez względu na sposób: kluczyk lub przycisk na klamce) a chcę, żeby lusterka się NIE składały (pozostały cały czas rozłożone).
Dzięki.
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
No nie w to patrzysz, masz wyżej napisane:
Wystarczy odznaczyć - przestaną się składać. Sprawdzałem, u mnie działa.Jeśli w trybie „User Settings” (Ustawienia użytkownika) na wyświetlaczu LCD zaznaczono opcję „Convenience” (Komfort) → „Welcome mirror/light” (Powitanie lusterkami/światłami) → „On door unlock” (Przy odblokowaniu drzwi), lusterka zewnętrzne będą automatycznie składać się lub rozkładać
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Cyknij zdjęcie w/w dwóch opcji i zapodaj na Forum.
-
- Twórca
Dobra, doczytałem raz jeszcze - trzeba ODznaczyć obie opcje i dopiero wtedy lusterka się nie składają po zamknięciu. Dzięki!!!
Mogliby to jaśniej w instrukcji napisać
Mogliby to jaśniej w instrukcji napisać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.