Tucson TL
Wycieraczki
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Re: Wycieraczki
Jeżeli szyba jest czysta, i pióro jest czyste i tak się dzieje to znaczy że do wymiany jest wycieraczka. Może być tez tak że nie wygina się właściwie może trzeba posmarowac na przegubach.
No bylem w aso to stwoerdzili wymiana piora za jakies 150 zl wiec odpuscilem bo nie bylo pewnosci ze to pomoze
Guma wycieraczek szczególnie zimą twardnieje, robi się mało elastyczna i krucha. Zmiszczeniu ulega tzw. żądło gumy. Tarcie o twardszą szybę powoduje zaokrąglenie jego krawędzi, co z kolei prowadzi do spadku skuteczności wycierania.
Niestety często się zdarza, że wycieraczki są już do wymiany w nowych autach. Wystarczy, że airlto stoi na placu zimą kilka tygodni a wycieraczki zamarznięte przylegają do szyby. @cinek1, bez wymiany się nie obejdzie.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Niestety często się zdarza, że wycieraczki są już do wymiany w nowych autach. Wystarczy, że airlto stoi na placu zimą kilka tygodni a wycieraczki zamarznięte przylegają do szyby. @cinek1, bez wymiany się nie obejdzie.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Cinek1 spójrz na moje wpisy o piórach wycieraczek. Za grosze kupisz na allegro te co ja kupiłem, a działają i wyglądają świetnie!
Post #26
Post #26
Krisman mozesz podeslac zdjecie jakie kupiles? Ja jedna kupilem to nie podobalo mi sie ich zabudowanie tzn te ori ladnie wygladaja maja te plastiki fajne a te co kupilem to byl dramat na szybie )
Ale są zdjecia i linki wyżej.
Post #26 OE i zamiennik
+ linki do innych
Post #26 OE i zamiennik
+ linki do innych
Tylko pamiętaj, najpierw umyj szybę, przeciągnij płynem pióra i dopiero do użytku są gotowe. Nawet najlepsze pióra może załatwić "suchy" rozruch na brudnej szybie.