Dziwna sprawa... Miałem wymieniany tylny pas, o czym Wam pisałem (część poniżej tylnej lampy) i - co brałem pod uwagę - był ściągany zderzak. Przy odbiorze wszystko wydawało się ok, kolor się zgadzał, spasowanie elementów też. Aż do wczoraj...
I teraz nie wiem. Czy po założeniu zderzak aż tak opadł? Wcześniej było wszytko ok.
Czy powyższe śrubki były tam od nowości, czy jest to sposób naprawiania opracowany przez serwis...
Dla mnie ewidentnie coś jest nie tak. Nie skomentuję już faktu, że takie coś powinno zostać wyłapane już na etapie składania w serwisie, ale cóż... może klient nie zauważy.
Czepiać się, czy odpuścić... Teoretycznie podegnę palcami tą część zderzaka i zaślepkę zdejmę, hak założę, w odwrotną stronę też pójdzie. Ale z drugiej strony, auto ma niecałe 3 miesiące, po naprawie odbiega od oryginalności...
I druga rzecz:
Po założeniu haka przy pierwszym podłączeniu platformy zauważyłem że nie ma świateł. Później "się włączyły". Zgłosiłem to w serwisie, okazało się że przetarł się kabelek, naprawili. Jak już wczoraj uporałem się z podłączeniem haka, zapinam platformę, włączam awaryjne i... nic. Brak świateł. Włączam pozycyjne - nic.
Włączyłem zapłon - kierunek lewy - jest, prawy - jest, pozycyjne - są.
Okazało się że mam prąd w gniazdku haka "po kluczyku" Czyli wcześniej też ściemnili...
Masakra...
Próbowałem założyć platformę na rower. Jakie było moje zdziwienie gdy się okazało, że nie mogę zdjąć zaślepki haka bo "coś" ją trzyma. Przy bliższym poznaniu okazało się, że to śrubka...
Tucson TL
No i wychodzą kwiatki po naprawie...
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
No i wychodzą kwiatki po naprawie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl
- gizbern
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6T-GDi Style + V-Tech 210KM/340Nm
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Phantom Black
Re: No i wychodzą kwiatki po naprawie...
_____
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Tak też myślę. Mam akurat kolegę co zajmuje się montażem haków i potwierdził, że poszli po najmniejszej linii oporu i wzięli prąd z lampy. Grozi to - w przypadku zwarcia - co może się zdarzyć - bliżej nieokreślonym skutkami w instalacji auta. Powinna zostać puszczona nowa (zabezpieczona osobnym bezpiecznikiem) linia zasilająca wtyczkę haka bezpośrednio z akumulatora lub ewentualnie z tuż obok.
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDI Style
- Kolor: Ruby Wine
Witam
Niestety miałem kolizję z sarną. Na piątek jestem umówiony w serwisie Hyundai-a na naprawę lakierniczą.
Czy jesteś zadowolony z serwisu ?
Pozdrawiam
Niestety miałem kolizję z sarną. Na piątek jestem umówiony w serwisie Hyundai-a na naprawę lakierniczą.
Czy jesteś zadowolony z serwisu ?
Pozdrawiam
- admin
- Administrator
- Twój samochód: 2.0 CRDi
- Wersja: TL
- Kolor: Black
Daj znać jak sobie poradzili z problemem.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Mocno oberwałeś? Mam nadzieję że już naprawione!