Tucson NX4
Woda w aucie
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson Modern Black Phantom
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Czarny
Re: Woda w Aucie
Nie wiem jak w innych miastach w Polsce ale w Warszawie bardzo ciężko znaleźć ASO z szybkim terminem wizyty, nikogo nie obchodzi że woda się leje , terminy najwcześniej za tydzień i to tylko na diagnozę a nie naprawę , obdzwoniłem inne a tam najbliższy wolny za 2-3 tygodnie są też i takie serwisy że i nikt nie oddzwoni
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Mają wakaty a do tego ludzie siedzą na izolacji bo mają Covid.
Ale tak czy siak - masakra a na zwiększenie mocy przerobowych nie ma co liczyć więc będziemy czekać w kolejkach, bulić jak za zboże a jakość usług będzie pod zdechłym psem.
Ale tak czy siak - masakra a na zwiększenie mocy przerobowych nie ma co liczyć więc będziemy czekać w kolejkach, bulić jak za zboże a jakość usług będzie pod zdechłym psem.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Na szczęście pandemia u schyłku I będzie bo jak p. Mateusz coś powie to tak jest
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Wychodzi na na to, że NX4 zapycha serwisy.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6-GDI 48 V Platinum 2WD
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Engine Red
W moim NX4 po pół roku użytkowania zaobserwowałem przeciek wody po opadach deszczu do wnętrza,woda zbiera się na dolnych uszczelkach i przelewa się na dywaniki od kierowcy i pasażera , sporadycznie z tyłu.Zgłosiłem sprawę w serwisie uprzednio zrobiłem zdjęcia przecieków lecz nie był to wystarczający dowód do uznania usterki,poniważ serwis musi to stwierdzić osobiście i auto musiało by stać u nich podczas opadów !!!! bo jest prawdopodobieństwo że ja nie zamknąłem okna !!!! i to moja wina. cha.cha.cha
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T Gdi hybryda
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Grafit
Re: Woda w aucie
U mnie zbierała się woda na uszczelce prógu tylne prawe drzwi. Jest to problem który powstaje przy produkcji auta. Przez około 30 minut lania wody zdjagnozowałem problem. W czasie deszczu z szyby odprowadzania jest woda pod listwę zgarniającą do wnętrza drzwi. Woda z kapuje z szyby częściowo na dół drzwi i jest odprowadzana na zewnątrz otworami w dole drzwi a część wody zkapuje pomiędzy drzwi a folię zabezpieczającą. Ta folia jest pod tapicerką drzwi. Trzeba zdemontować tapicerkę drzwi i wtedy widać folię i szkielet drzwi z otworami konstrukcyjnymi którymi dostaje się woda pod folię w czasie ulewy. Woda zbiera się pomiędzy folią a drzwiami i spływa w dół drzwi a następnie zbiera się w dole i przechodzi pod tą gumą na której jest mocowana folia i wypływa z pod tapicerki drzwi na próg. Problem powstaje w trakcie montażu foli na drzwiach u producenta. W dole drzwi jest otwór kwadratowy którym jest odprowadzania woda z pod foli ale jest odprowadzana gdy jest prawidłowo nałożona guma do której się przylepia folię. Guma musi być nałożona na krawędzi tego otworu jeśli będzie poniżej tego otworu to będzie się zbierać i mamy w wodę w aucie. Jeśli guma jest na krawędzi tego kwadratu(otworu) to woda jest odprowadzana z pod foli do wnętrza drzwi i dalej na zewnątrz auta i nie ma problemu z wodą.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
- Rok produkcji: 2021
- Kolor: Silky Bronze
Re: Woda w aucie
U mnie właśnie ASO poprawiło producenta, też mi woda pojawiła się na progu