Tucson NX4
Uszkodzone gniazdo USB
-
- Świeżak
- Twój samochód: 16GDI
- Rok produkcji: 2021
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Czarny
Uszkodzone gniazdo USB
Witam kupiłem używanego NX4 z uszkodzonym gniazdem USB. Rozumiem że to jedyne gniazdo do komunikacji? Posiada ktoś manuala lub wie jak zdemontować panel z gniazdami w celu naprawy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: Uszkodzone gniazdo USB
Masz zdjęcia gdzie będzie widać jak układają sie zatrzaski
https://allegro.pl/oferta/gniazda-usb-1 ... 4174676320
-
- Świeżak
Dziękuję. Po konsultacji z ASO cały przewód jest do wymiany. Przewód 440zł wymiana 220zł. Pomyślałem sprubuje to naprawić sam. Po filmach z YouTube udało się wyciągnąć radio i odłączyć ten przewód. Okazuje się że złącze jest montażowe na płytkę pcb. Wymiana poszła szybko i wszystko działa. Gdybym jeszcze raz miał to robić można by spróbować odłączyć akumulator i zrobić to bez wyciągania radia uprzednio zabezpieczajac wnętrze i mając dostęp do mniejszej stacji hot air. Wstawiam kilka zdj z naprawy może komuś się przyda.arczi901 pisze: ↑20 lis 2024, 21:14Masz zdjęcia gdzie będzie widać jak układają sie zatrzaski
zatrzaski-usb-nx4-Tucson.png
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Biały
I taką robotę szanuję. Prawdopodobnie dobry mechanik (zakład) też by wziął ułamek ceny i też wymienił sam port. ASO to tylko wymieniacze potrzebni do gwarancji.
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
Noo takie podejscie bardzo szanuje. Obym nie musiał korzystać z Twojego poradnikaHarnas pisze: ↑29 lis 2024, 13:18Dziękuję. Po konsultacji z ASO cały przewód jest do wymiany. Przewód 440zł wymiana 220zł. Pomyślałem sprubuje to naprawić sam. Po filmach z YouTube udało się wyciągnąć radio i odłączyć ten przewód. Okazuje się że złącze jest montażowe na płytkę pcb. Wymiana poszła szybko i wszystko działa. Gdybym jeszcze raz miał to robić można by spróbować odłączyć akumulator i zrobić to bez wyciągania radia uprzednio zabezpieczajac wnętrze i mając dostęp do mniejszej stacji hot air. Wstawiam kilka zdj z naprawy może komuś się przyda.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson Exclusie
Hej,Harnas pisze: ↑29 lis 2024, 13:18Dziękuję. Po konsultacji z ASO cały przewód jest do wymiany. Przewód 440zł wymiana 220zł. Pomyślałem sprubuje to naprawić sam. Po filmach z YouTube udało się wyciągnąć radio i odłączyć ten przewód. Okazuje się że złącze jest montażowe na płytkę pcb. Wymiana poszła szybko i wszystko działa. Gdybym jeszcze raz miał to robić można by spróbować odłączyć akumulator i zrobić to bez wyciągania radia uprzednio zabezpieczajac wnętrze i mając dostęp do mniejszej stacji hot air. Wstawiam kilka zdj z naprawy może komuś się przyda.
Podpowiesz jak sie dobrać do tego modułu ? Nie chce nic wyłamać...w ASO Pan powiedział, jak klocki lego troche Jak mi sie uda dobrać , to z przelutowaniem nie powinno byc problemu.
Dzieki !
-
- Świeżak
Hej ja posiłkowałem się tym filmikiem :
https://youtu.be/-FFQ6ZxCMEQ?si=eaiYyrep_zmiEZYO
Ale zależy jaka masz wersję. W niektórych można chyba wyjąć sam panel tak jak wyżej ktoś wstawił foto z zatrzaskami