Witam, Panowie , samochód z 35000 km , z 2017 r i przetarła się uszczelka od drzwi kierowcy. Normalnie jest dziura jak w starych samochodach. Serwis powiedział mi , że to jest moja wina ponieważ jestem wysoki , 190 cm , i przy wsiadaniu obcieram się o uszczelkę i dlatego ona uległa zużyciu. Czy spotkaliście się z taką odpowiedzią? Nie jest to mój pierwszy samochód, miałem ich kilka i różne marki ale w tak krótkim czasie , żeby zużywały się elementy samochodu , które powinny służyć parę lat , to pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
pozdrawiam
Waldemar
Tucson TL
Uszczelka drzwi kierowcy przetarła się.
-
- Weteran
- Twój samochód: HT TL 1,6 GDI / HT NX4 1,6 TGDI 150km
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały / czarny
Re: Uszczelka drzwi kierowcy przetarła się.
Zmień serwis, ewentualnie niech przedstawią wpis w instrukcji obsługi samochodu, który zabrania ocierania się o uszczelkę przy wsiadaniu lub wsiadania wysokich osób.waldip62 pisze: ↑04 wrz 2018, 12:34Witam, Panowie , samochód z 35000 km , z 2017 r i przetarła się uszczelka od drzwi kierowcy. Normalnie jest dziura jak w starych samochodach. Serwis powiedział mi , że to jest moja wina ponieważ jestem wysoki , 190 cm , i przy wsiadaniu obcieram się o uszczelkę i dlatego ona uległa zużyciu. Czy spotkaliście się z taką odpowiedzią? Nie jest to mój pierwszy samochód, miałem ich kilka i różne marki ale w tak krótkim czasie , żeby zużywały się elementy samochodu , które powinny służyć parę lat , to pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
pozdrawiam
Waldemar
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,7 CRDi 7DCT Style
- Kolor: Deep blue
witam ponownie , w piątek byłem w serwisie Hyundai w Warszawie przy ul. Puławskiej. Okazało się , że uszkodzoną uszczelkę serwis wymieni na koszt Hyundaia. Ale....., tylko raz ponieważ , kolejne uszkodzenia będą świadczyć o nieprawidłowym użytkowaniu pojazdu.., i co wy na to ,
przy okazji wymienią trzecie światło stop ponieważ połowa światła nie świeci się , poprzepalane diody.
Co jeszcze nas zaskoczy w Samochodzie Tucson?
przy okazji wymienią trzecie światło stop ponieważ połowa światła nie świeci się , poprzepalane diody.
Co jeszcze nas zaskoczy w Samochodzie Tucson?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Na lampę stopu była akcja serwisowa. Byłeś na niej? Co do uszczelki chwała Hyundai że postąpił właśnie w ten sposób.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Nie chce się wierzyć, że uszkodzenie uszczelki serwis rozparzył jako winę użytkownika?! Nawet nie mogę sobie wyobrazić jak można zniszczyć uszczelkę? Dobrze, że tak się to skończyło.
1.6 T-GDI 4WD Comfort