Witam.
Mam pytanie czy ktoś już usuwał rysy albo odpryski lakieru na własną rękę? Niestety ale pod drzwiami od środka wystawała klamra od pasa i drzwi przy zamykaniu zakleszczyly go i zrobiły ryse 2 cm. Jest dość głęboka bo biała i do polerowania się nie nadaje. Używał ktoś jakichś lakierów z Internetu do maskowania czegoś takiego? Rysa nie jest widoczna i zależy mi raczej na.zabezpieczeniu tego przed korozją...
Tucson TL
Usuwanie rys
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Usuwanie rys
Ja w takich przypadkach jadę do mieszalni lakierów, biorę najmniejsze zamówienie na 100ml bazy, papier 1500, 3000. Szlifuję dookoła, benzynka ekstrakcyjna, przemywam, uzupełniam rysę lekko na górkę aby można było spolerować, następnie znów papier 1500 potem 3000 potem pasta polerska i nie ma śladu Przy większych rysach maskuję wyrównuję do metalu, potem 2 warstwy podkładu i ze 3 warstwy lakieru i klar na koniec. W słońcu będzie widać, normalnie trzeba się przyglądać
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.7 141KM Style
- Kolor: MICRON GREY
A jak to wygląda na przeglądzie nadwozia? Przeglądają karoserię i coś wpisują jak zauważa takie naprawki?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja mam jakieś odpryski od kamieni na masce i blotniku - nic nie wpisali lub nie zauważyli - taki to jest przegląd. Na papierze musi być do ewentualnych później reklamacji pewnie.