Skoro udało mi się już odebrać samochód i jest temat związany z czujnikami, to nawiązując do niego mam pytanie odnośnie ustawiania ciśnienia.
Jak dobrze zrozumiałem to mając założone koła 19 cali z czujnikami i kupione zimowe 17 cali z też założonymi w serwisie czujnikami to po zmianie kół czujniki powinny same się skomunikować z samochodem. To spoko.
Tylko zastanawiam się czy jakoś muszę ustawiać zadane ciśnienie w kołach? Czy samochód ma je odgórnie skonfigurowane na wartości jak podane w instrukcji.
Przeszukiwałem ustawienia w samochodzie i nigdzie nie rzuciło mi się w oczy, żeby dało się gdzieś podać oczekiwane ciśnienie. Podobnie w instrukcji nie widziałem o takiej konfiguracji żadnych informacji.
Tucson NX4
Ustawianie ciśnienia w oponach
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Executive NLine
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Polar White
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Re: Ustawianie ciśnienia w oponach
Nie podajesz i nie zmieniasz ciśnienia.
Czujniki pokazują Ci ciśnienie jakie na daną chwilę masz. Alarmują jak masz nagły spadek ciśnienia.
Czujniki pokazują Ci ciśnienie jakie na daną chwilę masz. Alarmują jak masz nagły spadek ciśnienia.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI (132KM) Style 2WD
- Kolor: Stellar blue
Re: Ustawianie ciśnienia w oponach
Nie tylko nagły spadek ciśnienia, ale też spore odchylenie od normy. U mnie jesienią po chłodnej nocy chyba juz przy 2.1 pokazuje ostrzeżenie nawet na jednym kole przy normie 2.3 lub 2.4 w TL