Tucson NX4
Urywane, skracane komunikaty głosowe Android Auto

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson NX4? Napisz tutaj.
filu11
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDi HEV Executive 2WD 230KM
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Czerwony metalik

Urywane, skracane komunikaty głosowe Android Auto

Post autor: filu11 » 28 sty 2025, 15:37

Witam

Jestem nowym użytkownikiem nowego Tucsona. W wątku nie znalazłem odpowiedzi na mój problem więc go opiszę. Suv nowy 2tyg. Wypróbowałem systemową mapę, ale jak zobaczyłem jak mnie prowadzi to wolę jednak korzystać z AA. Tu zauważyłem pewien problem może ktoś się już z nim spotkał. Chodzi o komunikaty podawane przez nawigację Goodle Maps. Jeśli komunikat jest krótki np. "Skręć w prawo" to podawany jest w całości jeśli natomiast jest dłuższy komunikat to końcówka jest urywana np. "Za trzysta metrów skrę..." lub "Za trzysta metrów na ron..." (w domyśle na rondzie trzeci zjazd) lub "Skręć w prawo a nast...." (następnie w lewo). Posprawdzałem różne opcje i w ustawieniach samochodu i AA i Google Maps, wgrałem najnowsze aktualizacje. Trochę to denerwujące jak w nieznanym miejscu, mieście musisz co chwile patrzyć na mapę bo komunikaty są urywane. Nie ma znaczenia czy włączone jest radio, Tidal czy wszystko off. W drugim samochodzie (Toyota RAV4 hybryda) takiego problemu nie ma.

Pozdr.

Awatar użytkownika
myTucson
Forumowicz
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Re: Urywane, skracane komunikaty głosowe Android Auto

Post autor: myTucson » wczoraj, 21:55

Ja używając nawigację Google nie włączam dźwięku, tylko same komunikaty. Ale na początku testując różne ustawienia nie zwróciłem uwagi aby występował opisany przez kolegę problem.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu