Umieszczenie rejestratora jazdy
- lukpep
- Forumowicz
- Twój samochód: 2.0 4WD N LINE
- Kolor: Micron grey
Umieszczenie rejestratora jazdy
Hej,
zakupiłem zestaw kamerek A129 Duo i tak zastanawiam sie nad wlasciwym rozmieszczeniem kamery przedniej. Posiadam n-line z 2019 i w tej wersji miejsce ktore standardowo wybralbym na instalacje kamery jest... zabudowane:
opcje mam w zasadzie 3:
* lewa strona zabudowy
* prawa strona zabudowy
* przylepic na zabudowie - nisko
co myslicie o tym? Lewa i prawa strona wydaje mi sie nieoptymalna ze wzgledu na wyciecie czesci obszaru z nagrywania. Zabudowa mimo ze na srodku jest bardzo nisko
zakupiłem zestaw kamerek A129 Duo i tak zastanawiam sie nad wlasciwym rozmieszczeniem kamery przedniej. Posiadam n-line z 2019 i w tej wersji miejsce ktore standardowo wybralbym na instalacje kamery jest... zabudowane:
opcje mam w zasadzie 3:
* lewa strona zabudowy
* prawa strona zabudowy
* przylepic na zabudowie - nisko
co myslicie o tym? Lewa i prawa strona wydaje mi sie nieoptymalna ze wzgledu na wyciecie czesci obszaru z nagrywania. Zabudowa mimo ze na srodku jest bardzo nisko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Re: Umieszczenie rejestratora jazdy
Witaj
Ja zamontowałem swoją kamerkę z prawej strony lusterka tuż pod tym przyciemnionym miejscem blisko plastików.
Ja zamontowałem swoją kamerkę z prawej strony lusterka tuż pod tym przyciemnionym miejscem blisko plastików.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson TLe 1.6 GDI Comfort
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały
Ja zamontowałem swoją kamerkę tak samo jak kolega Piotrel. Z pozycji kierowcy w ogóle nie widzę rejestratora, ponieważ "chowa się" za lusterkiem wstecznym.
- lukpep
- Forumowicz
- Twój samochód: 2.0 4WD N LINE
- Kolor: Micron grey
zrobilem tak samo - dzieki. Jeszcze tylko ta tylna i jej nieludzko gruby kabel... Musze pomyslec jak i gdzie go pochowac.
-
- Weteran
Spokojnie kabel możesz przeciągnąć nad podsufitką.
-
- Weteran
Wejdź przewodem przy przedniej lampce, przy samej szybie ściągnij uszczelki przy drzwiach z jednej strony. Przeciągnij jakiś kawałek sztywnego druta od drzwi, podczep pod niego kabel i tak aż do tylnej klapy. Kabel wyjdzie Ci przy samej tylnej klapie.
- Magic
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI, 2WD, Comfort
- Kolor: Fiery Red
A jak zdejmuje się plastiki osłaniające progi/belki przy przedniej szybie?
Chcę puścić kabel zasilający od kamery nad szybą (przy podsufitce), zjechać w dół pod osłonką belki bocznej i tam dostać się do tablicy bezpieczników z której bym brał prąd dla zasilacza DC-DC5V0 który by zasilał kamerę.
Wtedy w ogóle by nie było widać okablowania
Ale boje się połamać jakichś zatrzasków w tych pokrywkach belki (w mercedesie to te plastiki były na śrubach - demontaż był super łatwy), tutaj w Tucsonie nie mam pojęcia na czym się trzymają i gdzie są "trzymacze".
Chcę puścić kabel zasilający od kamery nad szybą (przy podsufitce), zjechać w dół pod osłonką belki bocznej i tam dostać się do tablicy bezpieczników z której bym brał prąd dla zasilacza DC-DC5V0 który by zasilał kamerę.
Wtedy w ogóle by nie było widać okablowania
Ale boje się połamać jakichś zatrzasków w tych pokrywkach belki (w mercedesie to te plastiki były na śrubach - demontaż był super łatwy), tutaj w Tucsonie nie mam pojęcia na czym się trzymają i gdzie są "trzymacze".
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Ja puściłem pod gumowa uszczelka a na górze wepchnąłem dopiero pod osłonę plastikowa z materiałem słupka i podsufitka aż do lusterka .
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6gdi Comfort 2wd
Witam. Podepne się pod wątek gdyż mam zamiar montowac w swoim Tucsonie ten sam zestaw co autor tematu. Dwukanalowy Viofo a129dual. Podlaczenie samego wideorejestratora z adapterem zasilania w skrzynke bezpoecznikow w celu obsługi trybu parkingowego nie stanowi problemu nie mniej mam do Was pytania w kwestii przeprowadzenia kabla kamery tylniej. Czy w miejsca, kóre wskazuje palxem lub zaznaczam czerowną linią mogę umieścić kablel? Obawiam się , że może to zaburzyc prace poduszek / kurtyn powietrznych. Kabel miałby być wciśnięty pod uszczelke to na słupkach na łączeniu mam pewne obiekcje:-( Najlepszym rozwiązaniem było by puszczenie kabla tak jak pisaliście pod podsufitówką na środku dachu ale naprawdę to bardzo trudne do zrobienia bez większej ingerencji.
Co Wy na to?
Proszę o wszelkie sugestie w kwestii poduszek powietrznyxh / kurtyn we wskazanych miejscach. Kabel koliduje czy nie koliduje?
Co Wy na to?
Proszę o wszelkie sugestie w kwestii poduszek powietrznyxh / kurtyn we wskazanych miejscach. Kabel koliduje czy nie koliduje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.