Cześć.
Od pewnego czasu pojawiała mi się info. aby przeczyścić radar (podczas dłuższej jazdy za innym autem), po chwili znikała ta informacja, rzeczywiście przeczyściłem radar ale to nic nie pomogło. Teraz stale świeci się info "sprawdź układ AEB" (o czyszczeniu radaru już nie przychodzi bo radar jest częścią układu AEB).
Czy ktoś z Was miał już taki problem. Tucson 2017r, 17 crdi
Tucson TL
Układ AEB
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Układ AEB
Jeśli komunikat o błędzie pozostaje aktywny, może to być awaria w module sterującym układem AEB. Warto podłączyć pojazd do komputera diagnostycznego, aby odczytać kody błędów i dokładnie określić przyczynę problemu.
Czasem czujniki powiązane z AEB mogą być również przyczyną problemów. Sprawdź, czy inne czujniki, takie jak kamery czy czujniki parkowania, działają prawidłowo i czy są wolne od zanieczyszczeń.
Czasem czujniki powiązane z AEB mogą być również przyczyną problemów. Sprawdź, czy inne czujniki, takie jak kamery czy czujniki parkowania, działają prawidłowo i czy są wolne od zanieczyszczeń.
- Rom
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson 1,7 crdi
- Kolor: Szmpanowy
Re: Układ AEB
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze nie podpiąłem pod kompa, ale zastanawiam się.bo to jest raz dobrze czyli samo adaptacja i po jakimś czasie znowu jest monit aby przeczyścić radar
Rom