Witam!
Wczoraj udalo mi sie wygrać na licytacji w USA tucsona z 2018roku przedlift i teraz chcialbym sie dowiedzieć kilka rzeczy.
Czytałem kilka wątków na forum i niektóre rzeczy nie sa jasno określone, do tego niektóre tematy sa bez odpowiedzi bądź bardzo stare.
W moim egzemplarzu jest uszkodzony przedni zderzak i eksplodowała jedna poduszka powietrzna.
1. Czy musze zmieniać lampy przednie, czy wystarczy, ze włożę żarówki LED dla których jest tutaj temat na forum? Czy do przedlifta z USA pasuja lampy ledowe z EU, a moze lampy full led z polifta EU?
2. Czy zmiana mil na km, Farenhait na Celsjusza, wgranie polskiego menu na wyswietlacz( ten wiekszy), oraz wgranie polskiego menu, przeprogramować radia i zmiany fal zeby odbierały polskie fale jest do zrobienia bez problemu? Ktoś moze z Tarnowa bądź okolic sie tym zajmuje?
3. Czy zderzak z wersji EU pasuje bez problemu do wersji USA, czy trzeba dużo rzeczy zmieniać i kombinować?
4. Lampy tylne trzeba zmieniać, bądź modyfikować czy sa pomarańczowe juz w tych egzemplarzach?
5. Co jeszcze trzeba zrobic poza zainstalowaniem swiatla przeciwmgielnego zeby moc normalnie i w pełni korzystać na polskich drogach z tego samochodu?
Tucson TL
Tucson 1.6 TGDi 2018r przedlift - USA
-
Berbel
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Rok produkcji: 2018
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Niebieski
Tucson 1.6 TGDi 2018r przedlift - USA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Tucson 1.6 TGDi 2018r przedlift - USA
Nikt z właścicieli USA się nie odzywa, więc napiszę to co przewijało się na Forum, a było tego sporo z dostosowaniem auta z USA na nasze drogi (użyj wyszukiwarki)
1. Trzeba wymienić - zakup zwykłych EU lamp i zamontowanie tam LED będzie tańszą opcją niż full LED z polifta.
2. Nie jest to problem. Kolega na forum się ogłaszał.
3. Z tego co pamiętam to chyba nie było z tym większych problemów (nikt nie zgłaszał na forum)
4. Ja bym zmienił - to relatywnie niewielki koszt.
5. Lampy EU mają od razu światło cofania i przeciwmgłowe. Sprawny elektryk ogarnie podłączenie się do nich
1. Trzeba wymienić - zakup zwykłych EU lamp i zamontowanie tam LED będzie tańszą opcją niż full LED z polifta.
2. Nie jest to problem. Kolega na forum się ogłaszał.
3. Z tego co pamiętam to chyba nie było z tym większych problemów (nikt nie zgłaszał na forum)
4. Ja bym zmienił - to relatywnie niewielki koszt.
5. Lampy EU mają od razu światło cofania i przeciwmgłowe. Sprawny elektryk ogarnie podłączenie się do nich
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum