Tucson TL
Używany Tucson - ocena ogłoszeń online
-
- Świeżak
- Twój samochód: Planowany zakup
- Kolor: Planowany zakup
Re: Używany Tucson - ocena ogłoszeń online
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post i chciałem od razu przejść do rzeczy. Planuję zakup używanego Tucsona. Mój budżet to 80 tys. Rozglądałem się za rocznikiem między 2017 a 2019. Przebieg poniżej 100 tys. 1.6 GDI. Nie zależy mi na bogatej wersji. Nie musi też być to wersja po liftingu.
Moje pytanie brzmi czy jest w ogóle sens szukać takiego samochodu jaki opisałem powyżej. Bo może za 80 tys powinienem zejść na ziemię, zrezygnować z Tucsona i szukać całkiem innego samochodu.
Znalazłem między innymi coś takiego:
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-t ... mendations
Doradźcie coś
To mój pierwszy post i chciałem od razu przejść do rzeczy. Planuję zakup używanego Tucsona. Mój budżet to 80 tys. Rozglądałem się za rocznikiem między 2017 a 2019. Przebieg poniżej 100 tys. 1.6 GDI. Nie zależy mi na bogatej wersji. Nie musi też być to wersja po liftingu.
Moje pytanie brzmi czy jest w ogóle sens szukać takiego samochodu jaki opisałem powyżej. Bo może za 80 tys powinienem zejść na ziemię, zrezygnować z Tucsona i szukać całkiem innego samochodu.
Znalazłem między innymi coś takiego:
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-t ... mendations
Doradźcie coś
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Szukaj okazji. Pierwszego HT sprzedałem w czasie 30min po ogłoszeniu. Moimi atutami była cena, salon itp. Warunek sprzedaży to był czas oczekiwania na mój samochód ok. 2 miesięcy bo sam czekałem na nowego HT. Kupujący wpłacił zaliczkę 2tys. i po prostu czekał. Dostał samochód po bardzo atrakcyjnej cenie ale nie natychmiast. Radzę więc zachować dystans i cierpliwość.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
Artur11 - mam bardzo niemiłe doświadczenia z salonami. Każdy samochód co oglądałem był katastrofa. Ogólne bardzo ciężko w dzisiejszych czasach kupić fajne auto.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Kolor: PolarWhite
Ceny z kosmosu. Za niewiele więcej był kupowany z salonu w 2017r.
-
- Weteran
Speedor - cena jak cena, wszystko poleciało do góry.
Artur11 - zapomniałem napisać ja jak szukałem auta to brałem pod uwagę rożne marki. Chciałem kupić Kia Sportage lecz przez przypadek usiadłem się w Tucsonie w jakimś komisie. Potem szukałem kilka miesięcy, trafiałem na tzw. złomy powypadkowe. Nawet u jednego sprzedawcy trafiłem na zatrzymany dowód rejestracyjny z powodu kolizji.
Ostatecznie udało się fajnie trafić auto z wyposażeniem premium. Całkiem inna bajka niż to co podajesz wyżej w ogłoszeniu.
Artur11 - zapomniałem napisać ja jak szukałem auta to brałem pod uwagę rożne marki. Chciałem kupić Kia Sportage lecz przez przypadek usiadłem się w Tucsonie w jakimś komisie. Potem szukałem kilka miesięcy, trafiałem na tzw. złomy powypadkowe. Nawet u jednego sprzedawcy trafiłem na zatrzymany dowód rejestracyjny z powodu kolizji.
Ostatecznie udało się fajnie trafić auto z wyposażeniem premium. Całkiem inna bajka niż to co podajesz wyżej w ogłoszeniu.
-
- Świeżak
No właśnie co do ceny... Tyle teraz te auta kosztują. Nie mam kontekstu bo ostatni raz auto kupowałem 8 lat temu. Auto potrzebuję zmienić teraz. Mam 80 tys. Nic mniejszego niż Tucson nie wchodzi w grę a Kia czy Nissan mi się nie podoba.
A ta oferta to tylko poglądowa. Dopiero zacząłem szukać.
A ta oferta to tylko poglądowa. Dopiero zacząłem szukać.
-
- Weteran
Moim zdaniem - szukaj ogłoszeń od prywatnych osób lub sprawdzonych komisów.
Ogłoszenia z salonów zostaw bo mają bardzo słabej jakości auta a bardzo drogie.
Ogłoszenia w tytułach "Igła" czy "okazja" to uważaj takie fajne chwyty aby przyciągnąć klienta.
Rozmowa: pytasz się o szczegóły a sprzedawca wymija się z odpowiedzią lub zmienia wątek a wie pan bo tu jest to i to, osobiście już odpuszczam takiego sprzedawcę.
Ogłoszenia z salonów zostaw bo mają bardzo słabej jakości auta a bardzo drogie.
Ogłoszenia w tytułach "Igła" czy "okazja" to uważaj takie fajne chwyty aby przyciągnąć klienta.
Rozmowa: pytasz się o szczegóły a sprzedawca wymija się z odpowiedzią lub zmienia wątek a wie pan bo tu jest to i to, osobiście już odpuszczam takiego sprzedawcę.
-
- Świeżak
Właśnie sobie sprawdziłem... Nowy Tucson w 2018 roku w podstawowej wersji i z takim silnikiem jak ja szukam kosztował 87 tys. Masakra jakaś.
A co myślicie o sprowadzanych z Niemiec? Też pełno ofert.
A co myślicie o sprowadzanych z Niemiec? Też pełno ofert.
-
- Weteran
Uważam iż osobiście jechać do Niemiec na plac i zobaczyć auto to TAK jest dużo firm co oferują transport itd.
Przez kilka lat kupowałem 3 auta używane po swoich doświadczeniach wiem że wszędzie kombinują, przy każdym wyszły jakieś "kwiatki" których nie można było dostrzec przed zakupem. Opiszę jedną sytuację 6 lat temu kupiłem auto z silnikiem 1,4 HDI po ponad roku od zakupu w okresie zimowym samochód przestał odpalać i co się okazało pierdzielony handlarz wykręcił 2 wtryski dobre i dał do innego auta a prawie trupy dostałem ja, regeneracja niemożliwa w tym modelu no to nowe lub używane i niepotrzebne wydatki. Cały komplet nowych wydatek 5 tys. Tu się człowiek cieszy że urwał z auta 1 tysiąc przy zakupie a po roku wydatek 5
Przez kilka lat kupowałem 3 auta używane po swoich doświadczeniach wiem że wszędzie kombinują, przy każdym wyszły jakieś "kwiatki" których nie można było dostrzec przed zakupem. Opiszę jedną sytuację 6 lat temu kupiłem auto z silnikiem 1,4 HDI po ponad roku od zakupu w okresie zimowym samochód przestał odpalać i co się okazało pierdzielony handlarz wykręcił 2 wtryski dobre i dał do innego auta a prawie trupy dostałem ja, regeneracja niemożliwa w tym modelu no to nowe lub używane i niepotrzebne wydatki. Cały komplet nowych wydatek 5 tys. Tu się człowiek cieszy że urwał z auta 1 tysiąc przy zakupie a po roku wydatek 5
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
pspgame - a ja się z tobą nie zgodzę co do salonów że wszystkie są złe, sam osobiście zostawiam auta w rozliczeniu a że mam auto zawsze uszanowane to i cenę można dostać fajna wszystko zależy od salonu jak chce na tobie zarobić. Jak badałem Tucson zostawiłem w rozliczeniu Juke cztero latek z przebiegiem prawie 35k i rokiem gwarancji w wersji Tecna bez ryski na lakierze różne salony dawały różna cenę. Ford dawał najwięcej w zamian za Kuga lecz nie było takiego rabatu na nowe więc w którymś salonie Hyundai dali podoba cenę plus duży upust i wyszło że zyskałem.
Sądzę że jak bym miał czekać na kupca za tą kasę co chciałem to był dobry układ bo ludzie dzwonią i myślą że kupią dobre auto w cenie rozbitego z Niemiec. Dla tego mój Tucson po pięciu latach i 60k pewnie przeszedł by taką drogę jak Juke bo do salonu przyjdzie kupiec który kupi to auto na raty........
Sądzę że jak bym miał czekać na kupca za tą kasę co chciałem to był dobry układ bo ludzie dzwonią i myślą że kupią dobre auto w cenie rozbitego z Niemiec. Dla tego mój Tucson po pięciu latach i 60k pewnie przeszedł by taką drogę jak Juke bo do salonu przyjdzie kupiec który kupi to auto na raty........