Tucson TL
Trzecie światło stop
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Style 2019
- Kolor: White Sand
Trzecie światło stop
Witam, od czterech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Tucsona w wersja STYLE 1.6 GDI.Kilka dni temu zauważyłem parkując w garażu, że kiedy naciskam pedał hamulca to trzecie światło stop zapala się i delikatnie przygasa. Tak efekt jest za każdym razem . Czy tak ma być, czy zauważyliście coś takiego u siebie ?
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
Re: Trzecie światło stop
Ja mam STYLE i światło świeci jednostajnym kolorem dziś sprawdzałem nic NIE przygasa możliwe że gdzieś jest zwarcie u Ciebie .
-
- Świeżak
Dzięki za odpowiedzi. Będę obserwował jak coś to pojadę do serwisu, niech wymieniają na gwarancji.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Mi się przepaliły 2 ledy. Przy okazji wizyty w serwisie zapytałem o to i od razu serwisant powiedział, że są awaryjne i bez problemu wymieniają na gwarancji.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1,6TGDI 230KM, platinuim, sun
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Silky bronze
W moim Tucsonie po 3 latach padły dwie diody w trzecim stopie, serwis wymienił całą lampę na nową w ramach gwarancji.
-
- Świeżak
Dzisiaj rano jechalem do pracy na światlach przy włączonym AUTO HOLD zgasło wogóle. Potem świeciło ale bardzo słabo. Widać to dokładnie w tylnej szybie. Zadzwoniłem do serwisu jestem umówiony na 27 grudnia na 7 rano. Zobaczymy co powiedzą, na pewno napiszę jak jest diagnoza.
-
- Świeżak
Jestem po wizycie w serwisie, sprawdzenie trwało koło 30 minut. Panowie stwierdzili, nie ma zwarcia, awaria dotyczy tylko światła stop. Szybka decyzja, wymiana światła na nowe. Nie mieli go na stanie więc będzie zamówione i w połowie stycznia będę wzywany na wymianę.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CRDI 185km 4x4 Style
- Kolor: Moon Rock
U mnie wymienili (przy okazji wizyty w serwisie), mimo, że działało. Mówili, że jest akcja serwisowa i wymieniają, żeby nie było problemów.
-
- Świeżak
Jak byłem w serwisie w Łodzi Pan od razu powiedział mi, że coś z tymi światłami się dzieje. Po wymianie, oczywiście na gwarancji wszystko działa prawidłowo. Mam nadzieje, że będzie ok. To na razie jedyny problem jaki miałem, auto śmiga aż miło.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
W lifcie też parują, więc nic nie zrobili z tymi lampami. Dodam ze nie mam spryskiwaczy w tej lampie, a i tak po myciu jest zsparowana, tak trzyma już 5 dzień od mycia.