Tucson TL
Tłuste szyby(wszystkie)
Re: Tłuste szyby(wszystkie)
To o czym pisze krisman zapewne posiada każde auto bo i u mnie też tak jest. Zastanawiałem się od czego nawet. Ale w moim przypadku to nie przeszkadza w ogóle.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Wszystko to o czym mówicie - tłuste plamy, ślady przyssawek usuniecie tlenkiem ceru, ale sugeruję użycie w ostateczności.
Jeśli użyłeś rozcieńczonego tlenku ceru i wiertarki z filcem to są dwie opcje, zrobiłeś wszystko źle, albo właśnie od kilku dni sprzątasz po tej akcji
Zakładam że to pierwsze. No jest jeszcze opcja że szyba jest w porządku i poprostu paruje.
Za pomocą tlenku ceru da się usunąć wszystkie zabrudzenia na szybie łącznie z osadem sodowo wapiennym, tytanową powłoką, farbą itd.
Aha i nigdy, NIGDY, nie używajcie wiertarki ani innego elektronarzędzia do polerowania tlenkiem ceru w aucie czy w domu. Tlenek ceru jest szkodliwy dla Was, dla Waszej skóry i dla środowiska, ponadto prawidłowo rozrobiony cer będzie rzadki, wiertarką będziecie go rozchlapywać. Do takich zabrudzeń o jakich mówicie wystarczy ściereczka.
Jeśli użyłeś rozcieńczonego tlenku ceru i wiertarki z filcem to są dwie opcje, zrobiłeś wszystko źle, albo właśnie od kilku dni sprzątasz po tej akcji
Zakładam że to pierwsze. No jest jeszcze opcja że szyba jest w porządku i poprostu paruje.
Za pomocą tlenku ceru da się usunąć wszystkie zabrudzenia na szybie łącznie z osadem sodowo wapiennym, tytanową powłoką, farbą itd.
Aha i nigdy, NIGDY, nie używajcie wiertarki ani innego elektronarzędzia do polerowania tlenkiem ceru w aucie czy w domu. Tlenek ceru jest szkodliwy dla Was, dla Waszej skóry i dla środowiska, ponadto prawidłowo rozrobiony cer będzie rzadki, wiertarką będziecie go rozchlapywać. Do takich zabrudzeń o jakich mówicie wystarczy ściereczka.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Niestety nic nie pomogło
25.01 jadę na serwis. Zobaczymy co powiedzą.
Obstawiam nagrzewnice lub klimę.
25.01 jadę na serwis. Zobaczymy co powiedzą.
Obstawiam nagrzewnice lub klimę.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
- Kontakt:
No to ja mam coś innego. Przednia szyba jest cala w mikro porysowaniach. Wszystkie rysy mają do 3 mm długości i są w różnych kierunkach i na calej powierzchni, wszędzie, równomiernie. Nie jest to od wycieraczek, od kamyków z innego samochodu, od myjni bo na taką nie jeżdżę, od kokluszu czy gradobicia. Widać je tylko w słońcu, szczególnie gdy jedziemy pod słońce to następuje rozszczepianie światła i cala szyba sie mieni jak gwiazdy nocą lub jak świecimy światłem punktowym typu led. Wygląda mi to na wadę produkcyjną. Jest dosłownie wszędzie, nawet każdy narożnik szyby to ma i tylko przednia. Nie boczne, nie tylna, nie lampy, nie chromy grila. Widać to dopiero w bardzo słoneczny dzień.
Dzisiaj spotkałem Tucsona na parkingu i zacząłem go oglądać, świecić, macać szyby, facet myślał że chce mu ukraść samochód .
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Dzisiaj spotkałem Tucsona na parkingu i zacząłem go oglądać, świecić, macać szyby, facet myślał że chce mu ukraść samochód .
-
- Weteran
Sposób produkcji szkła wyklucza wadę produkcyjną, która miała się objawiać tak jak opisałeś. Niestety bez zbadania szyby organoleptycznie ciężko coś zasugerować.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
- Kontakt:
Mam zdjecia i film jak to wyglada, teraz jestem na wyjezdzie wiec wstawię po powrocie. Ważne jest jaki jest kąt padania światła. Musi być nisko. Teraz jestem w górach i raz widać wyraźnie innym razem trudno znaleźć, kwestia górki. Z Gdańska jechałem po płaskim i słońce nisko. Jeszcze to obserwuje i zobacze co nagra kamera, którą mam za szybą.
-
- Nowicjusz
Na serwisie niczego nie znaleźli. Układ chłodniczy niby szczelny, klima też. Dodatkowo klimę wyszczyscili.
Szybę umyli, po jednym dniu jutrzejszym mam tłuste. Help me!
Szybę umyli, po jednym dniu jutrzejszym mam tłuste. Help me!
-
- Weteran
dduban palisz w aucie? e-papieros?
firefighter1 wrzuc filmik chetnie zobaczę.
firefighter1 wrzuc filmik chetnie zobaczę.
-
- Nowicjusz
Pale, e-faja.
Od razu mówię że miałem kilkanaście aut w których paliłem i nic się nie działo
Dlatego to odrzucam.
Od razu mówię że miałem kilkanaście aut w których paliłem i nic się nie działo
Dlatego to odrzucam.