Tucson TL
Szukam swojego Tucsona
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
- Kolor: Biały
Re: Szukam swojego Tucsona
Kolejne jazdy za mną. Od początku jestem nastawiony na 1.6 gdi chociaż wczoraj pojeździłem trochę automatem i wygoda jest, szczególnie, że nigdy nie miałem w automacie. Wybór będzie między 1.6gdi a 1.6 tgdi w automacie. Teraz pytanie, bo jeśli druga opcja to dochodzi turbina i skrzynia automatyczna - czy posiadacze takiego zestawienia mieli jakieś obawy lub teraz mają jakieś przygody? Tucson ma byc z 17/18 roku.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Też miałem podobnie. Pojechałem na jazdę, przejechałem się N-Line 1,6 T-GDI i powiedziałem nic innego. Zamówiłem tą wersję zrobiłem już 7 tyś.km wiem nie dużo ale nadal ban na twarzy jest podczas jazdy. Polecam ten zestaw.destroyed22 pisze: ↑19 sie 2020, 13:34Kolejne jazdy za mną. Od początku jestem nastawiony na 1.6 gdi chociaż wczoraj pojeździłem trochę automatem i wygoda jest, szczególnie, że nigdy nie miałem w automacie. Wybór będzie między 1.6gdi a 1.6 tgdi w automacie. Teraz pytanie, bo jeśli druga opcja to dochodzi turbina i skrzynia automatyczna - czy posiadacze takiego zestawienia mieli jakieś obawy lub teraz mają jakieś przygody? Tucson ma byc z 17/18 roku.
- destroyed22
- Twórca
Skrzynia manualną czy automatyczna ? Z tego co słyszę 1.6 tgdi wybierać z automatem bo z manualem są problemy
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Automatdestroyed22 pisze: ↑19 sie 2020, 21:36Skrzynia manualną czy automatyczna ? Z tego co słyszę 1.6 tgdi wybierać z automatem bo z manualem są problemy
- destroyed22
- Twórca
A jechałeś 1.6 gdi ? Dziś nie uda mi się zrobić jazdy próbnej ale muszę się przekonać czy to taki straszny muł jak piszą
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: White
Wyższe obroty go trzymać i idzie nie tragizujmy. 115km Megane IV gorzej się zbiera to dopiero muli.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
A więc tak mój Tucson 1.6 Gdi zrobił właśnie ponad 1.700 km.
Pierwsze 1.300 km ze Śląska do Świnoujścia i z powrotem z czego 1.100 autostradami a gdzieś 200 km po mieście drogą powrotną cały czas pod wiatr - auto miało na pokładzie trzy osoby oraz bagażnik rowerowy z trzema rowerami i załadowany na max bagażnik samochodu jazda z prędkością ustawiona na tempomacie 130km/h plus minus 10km/h bo wiadomo wyprzedzanie jakieś przyhamowanie - auto na tym dystansie spaliło 9.2 l/100km uważam to za bardzo dobry wynik.
Po powrocie szybkie tankowanie do pełna i ze Śląska do Białki Tatrzańskiej też trzy osoby na pokładzie plus mało bagażu i bez rowerów tutaj droga bez autostrad bo wiadomo jak wygląda zakopianka więc jazda odbyła się przez Tychy Zator Wadowice trasa wyniosła trochę ponad 400km trochę korków małych a tak jazda mniej więcej trzymając się ograniczeń i tu spalanie wyniosło 6.4l/100km .
Pierwsze 1.300 km ze Śląska do Świnoujścia i z powrotem z czego 1.100 autostradami a gdzieś 200 km po mieście drogą powrotną cały czas pod wiatr - auto miało na pokładzie trzy osoby oraz bagażnik rowerowy z trzema rowerami i załadowany na max bagażnik samochodu jazda z prędkością ustawiona na tempomacie 130km/h plus minus 10km/h bo wiadomo wyprzedzanie jakieś przyhamowanie - auto na tym dystansie spaliło 9.2 l/100km uważam to za bardzo dobry wynik.
Po powrocie szybkie tankowanie do pełna i ze Śląska do Białki Tatrzańskiej też trzy osoby na pokładzie plus mało bagażu i bez rowerów tutaj droga bez autostrad bo wiadomo jak wygląda zakopianka więc jazda odbyła się przez Tychy Zator Wadowice trasa wyniosła trochę ponad 400km trochę korków małych a tak jazda mniej więcej trzymając się ograniczeń i tu spalanie wyniosło 6.4l/100km .
- destroyed22
- Twórca
Jak na moje bardzo dobry wynik. Myślałem, że trzeba wysoko kręcić bo duża masa A co za tym idzie duże spalanie. Jeśli tak będzie wychodziło i u mnie, będę usatysfakcjonowany
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Ja już gdzieś pisałem o swoim stylu jazdy że bardzo dynamicznie rozpędzam auto do zadanej prędkości z pomijaniem niektórych biegów . Każdy ma inny styl jazdy i będzie miał inne spalanie
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6GDI Comfort 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
A spalanie które wrzuciłeś to z komputera? Mi komputer zaniża wynik o 0.5-1.0 l/100km względem tego co wlewane do baku.
Ja tak czy siak ze spalania jestem zadowolony (na stacji 7.7-8l, też jeszcze na dotarciu).
Ja tak czy siak ze spalania jestem zadowolony (na stacji 7.7-8l, też jeszcze na dotarciu).