Witam wszystkich użytkowników forum. Na wyświetlaczu pojawił mi sie komunikat pomarańczowy o problemie z napędem na 4 koła. Auto porusza się zarówno na silniku spalinowym jak i elektrycznym bezproblemowo przyczyn wybór trybu jazdy jest niedostępny. Czy moze ktoś mi coś podpowiedzieć ponoć jest akcja serwisowa auto mam z 2023 roku z napędem plug in ale było sprowadzone z zagranicy i już jest bez gwarancji moze ktoś pomoże. A jeszcze jedno pytanko czy ktoś zna dobrego mechanika od hyundaia w centralnej Polsce co ma serwisowy komputer?
Pozdrawiam Rocca
Tucson NX4
Świeci komunikat informujący że system AWD nie działa
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Rok produkcji: 2021
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Re: Świeci komunikat informujący że system AWD nie działa
Szukanie przyczyny na podstawie świecącej kontrolki to trochę szukanie wróżenie z fusow. Jedyna opcja to podjechać do warsztatu i przez kompa sprawdzić w czym problem.ROCCA pisze: ↑25 sty 2026, 15:42Witam wszystkich użytkowników forum. Na wyświetlaczu pojawił mi sie komunikat pomarańczowy o problemie z napędem na 4 koła. Auto porusza się zarówno na silniku spalinowym jak i elektrycznym bezproblemowo przyczyn wybór trybu jazdy jest niedostępny. Czy moze ktoś mi coś podpowiedzieć ponoć jest akcja serwisowa auto mam z 2023 roku z napędem plug in ale było sprowadzone z zagranicy i już jest bez gwarancji moze ktoś pomoże. A jeszcze jedno pytanko czy ktoś zna dobrego mechanika od hyundaia w centralnej Polsce co ma serwisowy komputer?
Pozdrawiam Rocca
Zapytaj może w aso za niewielkie pieniadze sprawdza co jest nie tak i powiedzą jaki koszt naprawy. Taka diagnoza z wyceną bez zgody na naprawe