Tucson NX4
Świeci komunikat informujący że system AWD nie działa

Masz problem z elektroniką - Tucson NX4? Napisz tutaj.
ROCCA
Świeżak
Twój samochód: Tucson plag in
Rok produkcji: 2022
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Hybryda
Kolor: Biały

Świeci komunikat informujący że system AWD nie działa

Post autor: ROCCA » 25 sty 2026, 15:42

Witam wszystkich użytkowników forum. Na wyświetlaczu pojawił mi sie komunikat pomarańczowy o problemie z napędem na 4 koła. Auto porusza się zarówno na silniku spalinowym jak i elektrycznym bezproblemowo przyczyn wybór trybu jazdy jest niedostępny. Czy moze ktoś mi coś podpowiedzieć ponoć jest akcja serwisowa auto mam z 2023 roku z napędem plug in ale było sprowadzone z zagranicy i już jest bez gwarancji moze ktoś pomoże. A jeszcze jedno pytanko czy ktoś zna dobrego mechanika od hyundaia w centralnej Polsce co ma serwisowy komputer?
Pozdrawiam Rocca

Awatar użytkownika
arczi901
Weteran
Twój samochód: 1.6 TGDi
Rok produkcji: 2021
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat DCT
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: Szary

Re: Świeci komunikat informujący że system AWD nie działa

Post autor: arczi901 » 26 sty 2026, 7:50

ROCCA pisze:
25 sty 2026, 15:42
Witam wszystkich użytkowników forum. Na wyświetlaczu pojawił mi sie komunikat pomarańczowy o problemie z napędem na 4 koła. Auto porusza się zarówno na silniku spalinowym jak i elektrycznym bezproblemowo przyczyn wybór trybu jazdy jest niedostępny. Czy moze ktoś mi coś podpowiedzieć ponoć jest akcja serwisowa auto mam z 2023 roku z napędem plug in ale było sprowadzone z zagranicy i już jest bez gwarancji moze ktoś pomoże. A jeszcze jedno pytanko czy ktoś zna dobrego mechanika od hyundaia w centralnej Polsce co ma serwisowy komputer?
Pozdrawiam Rocca
Szukanie przyczyny na podstawie świecącej kontrolki to trochę szukanie wróżenie z fusow. Jedyna opcja to podjechać do warsztatu i przez kompa sprawdzić w czym problem.
Zapytaj może w aso za niewielkie pieniadze sprawdza co jest nie tak i powiedzą jaki koszt naprawy. Taka diagnoza z wyceną bez zgody na naprawe

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu