Tucson TL
Światła cofania
Re: Światła cofania
Mam wymienione całe oświetlenie wnętrza + podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Światła mijania zostały na H7 (wymieniłem jedynie na OSRAM H7, K5000, Cool Blue). Żadnych zakłóceń, interferencji nie stwierdzam.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: micron grey
A jak ma się wymiana świateł cofania na LED do legalności. Bo w przypadku mijania jest to nielegalne.
- kris99
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI Style 2WD 2019
- Kolor: White Sand
Hello. Zastanawiam się nad wymianą żarówek ze zwykłych "żółtych" na białe led-y w moim Style-u. I mam pytanie czy my w Tucsonach tez mamy zwracać uwagę na ew. błędy po instalacji żarówek LED. A dokładniej rzecz ujmując czy musimy kupować żarówki z opcją CAN-BUS (czyli dodatkowym rezystorem) co w konsekwencji zabezpieczy nas przed wypadaniem błędu tzw. "przepalonej żarówki" ?
Czy nasze Tucsony mają opcję wywalająca błędy tego typu ? Czy kupowaliście jakies pewniaki z Aliexpress do światła cofania (W16W T15) ?
Czy nasze Tucsony mają opcję wywalająca błędy tego typu ? Czy kupowaliście jakies pewniaki z Aliexpress do światła cofania (W16W T15) ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Ja mam zamontowane takie: https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-t ... e=facebook
Świecą ładnie.
Świecą ładnie.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja mam również LED. Dużo lepiej się cofa, szczególnie w nocy - kamera cofania mając więcej światła daje mniej zaszumiony obraz. Zwykłe żarówki LED wystarczą - nie ma żadnych błędów.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 177KM 4WD 7DCT
- Kolor: Czerwony
To jak jest z tą legalnością? Policja nie będzie miała problemu że żarówki świecą za mocno ?
-
- Świeżak
- Twój samochód: T-GDI N-Line 1.6 AT 2WD 177KM
- Kolor: ShadowGrey
Czy w wersji n-line też są żółte zarówki? Czy tam już są całe lampy w technologi led z białym światłem cofania.
-
- Forumowicz
Ja również właśnie teraz założyłem https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-t ... e=facebook
Poza super wyglądem różnica w kamerze jest kolosalna, światło nie jest rozproszone jak wcześniej ale obszarowo mocno jest doświetlone.
Poza super wyglądem różnica w kamerze jest kolosalna, światło nie jest rozproszone jak wcześniej ale obszarowo mocno jest doświetlone.
-
- Forumowicz
Ale do tablic trudno znaleźć, te wymienione w tym temacie są już niedostępne, a właściwe muszą mieć właściwą średnice i długość. Chyba te należy kupić. https://allegro.pl/oferta/w5w-t10-9-led ... 5805520764