Tucson TL
Subwoofer
-
Dafior01
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
Re: Subwoofer
Nie ma w zasadzie ograniczeń, oprócz fizycznego rozmiaru dziury w drzwiach. I taki 16.5 cm można kupić z 300 zł a i można za 1000 zł za szt.
Z subem podobnie. Kwestia jakiego wybierzesz, czy w koło, zamiast koła, a bagażnik. I do tego wzmacniacz.
Zresztą do głośników tez by wypadało dać jakiś.
PS. Ja (w modelu z 16r) mam zmienione w drzwiach (drzwi wygłuszane), do nich wzmacniacz, W bagażniku aktywna skrzynia basowa. I zmienione radio z oryginalnego badziewia na badziewi z Chin, które i tak bije na głowę oryginalne.
Z subem podobnie. Kwestia jakiego wybierzesz, czy w koło, zamiast koła, a bagażnik. I do tego wzmacniacz.
Zresztą do głośników tez by wypadało dać jakiś.
PS. Ja (w modelu z 16r) mam zmienione w drzwiach (drzwi wygłuszane), do nich wzmacniacz, W bagażniku aktywna skrzynia basowa. I zmienione radio z oryginalnego badziewia na badziewi z Chin, które i tak bije na głowę oryginalne.
-
Adam0025
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CDI
- Rok produkcji: 2017
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Biały
Dzięki za info będę chciał coś dołożyć żeby lepiej grało 
-
Robbyd
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.7 CRDI+wirus
- Rok produkcji: 2015
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Diesel
- Kolor: G
Zmien radio na multistacje z dobrym procesorem dźwięku i to już wystarczy, lusterka będą spadały bez wymiany głośników
-
Adam0025
- Świeżak
- Twój samochód: 2.0 CDI
- Rok produkcji: 2017
- Kolor: Biały
Coś możesz polecić
-
Robbyd
- Forumowicz
Niestety. Dawno wymieniałem, nie było tanio, nie jestem na czasie. Jak, coś, pamiętaj o zwrotnicach. Sorry za sklanie, jestem na Walentynkach
-
Robbyd
- Forumowicz
Cześć po Walentynkach. Takie małe info. Na TT jest gostek z Mławy, który sprzedaje radia, multistacje Android, za... 300-400 zł. Nie wiem co tam siedzi w środku, jak to gra i jaka jest tego jakość. Ale jeśli jest ok, no to powiem.. cena kosmos. Wstawia filmiki jak wygląda i zamintowane już. Pozdrawiam
-
Dafior01
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Ładny XN3
Ja mam z brandem Mekede. Ale juz chyba nie robią.
Z ciekawie działającym system i mocno rozwijanym - to te z opisem DUDU. Najlepiej te do serii 7 bo tam dobry procek 7870.
Ja mam radio Mekede z prockiem 7862 - działa całkiem ok wraz z 8GB RAM ok, 3 rok już. Na pewno bym nie zeszedłbym teraz poniżej tego procka i pamięci.
PS. za 300, 400 zł to raczej będzie kiszka.
-
Robbyd
- Forumowicz
Tak oglądam te jego filmiki.. to raczej wszystko do starszych aut ze zwykłą, prostokątną ramką. Z tego co zauważyłem, raczej ramki do TL nie oferuje a odpowiedzi nie można się doprosić. Gość że wschodnim akcentem. Kto wie czy nie kupuje na ua i przywozi to do nas. Raczej bym zaryzykował te 300zl. gdzieś do auta ze zwykłą prostokątną ramką. Tak dla autora wątku, dla porównania u mnie siedzi procek TS 10 MKT 720 8rdzeniowy, 2GHz, 6 RAM pamięci, DSP equalizer, no i wzmacniacz ten robi robotę. 96punktow korekcji, mnóstwo opcji podbicia basów i ustawienia dźwięku, aż za dużo, bo ciężko to ogarnąć. Nie wiem, czy wszystkie DSP tak mają. Przy zakupie trzeba pamiętać o ramce i dekoderze can bus o okablowaniu i o antenach nie wspomnę. Na ali widzę opcji mnóstwo. Ja jednak wybrałem krajowy zakup z gwarancją 2lata i tak jak już napisałem, dawno kupowałem, gdzieś 6-7lat temu i tanio nie było. Radio się nie zawiesza, działa płynnie przy max obciążeniu, w przeciwieństwie do tych tańszych.