Tucson TL
Stuki zawieszenia podczas skrętu
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
- Kolor: white sand
Stuki zawieszenia podczas skrętu
Od jakiegoś czasu zauważyłem ze zawieszenie podczas skretu przy najechaniu na nierówność wydaje stuki i to dosyć głośne. Podczas jazdy na wprost problem nie występuje. Dodam że auto ma przejechane 20 tyś km i na stacji diagnostycznej zostało sprawdzone i nie ma żadnych luzów. Czy ktoś miał podobny problem?
Re: Stuki zawieszenia podczas skrętu
Przy takich warunkach mam tylko dwa skojarzenia. Drążki stabilizatora lub łożyska McPhersona. Skoro diagnostyka tego nie wychwyciła, stawiałbym na to drugie.
- irek
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 2WD
- Kolor: Ara Blue
Rozumiem, że pisząc łożyska mcphersona miałeś na myśli 'łoże', czyli to miejsce, w którym góra kolumny mcphersona spoczywa przykręcona od góry śrubą czy tak? Nie chodziło o łożyska w sensie elementów tocznych.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Tam są łożyska. Ich uszkodzenie można też usłyszeć przy kręceniu kierownicą w miejscu. Jak kręcisz max w lewo, a potem w prawo to będzie słychać stukanie/strzelanie.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
- Kolor:
W tym miejscu potwierdzę, co napisał kolega mgreybak - dzisiaj byłem w serwisie z taką dolegliwością, na postoju przy skręcie max w lewo. Czeka mnie wymiana łożysk i mocowania sprężyny czyli poduszki - podobno jest pęknięte.
Na szczęście będzie to w ramach gwarancji, która kończy mi się niestety na rok.
Pozdrawiam
2016 Hyundai Tucson Style
2.0 CRDi 6MT 2WD
Micron Grey
2.0 CRDi 6MT 2WD
Micron Grey