Tucson TL
Stuki w prawych przednich drzwiach
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
Stuki w prawych przednich drzwiach
Pierwsze 500 km przejechane Tusonem . Podczas jazdy na nierównościach słyszę metaliczny stuk dobiegający z przednich drzwi pasażera. Po otworzeniu czyby tak jakby ustawały Mieliście coś takiego / ?
-
- Forumowicz
Re: Stuki w prawych przednich drzwiach
/witam !!!
Jestem po wizycie z ASO Po sprawdzeniu serwis nie wie co to jest . Stawiają na stukanie jakiegoś plastikowego elementu w desce rozdzielczej. Może nie zapięty zatrzask. W każdym bądź razie jak siedzę na siedzeniu pasażera to słyszę stukanie od strony kierowcy a jak kieruję to słychach od strony pasażer. Pan z ASO jak kierował to słyszał po mojej stronie a ja po jego.
Zaproponowali mi demontaż całej deski rozdzielczej ale nie wyraziłem zgody. Bez przesady szukanie w ciemno. W nowym samochodzie bez jaj..
Na innym forum już kilka osób pisze o tym stukaniu. Sprawdźcie u siebie. Czekam na informację z ASO podobno mają się popytać ale znam życie jedyna co to demontaż samochodu i szukanie do bólu. To są jakieś kpiny Wcześniej miałem nową dacię duster i zero takich jaj
Jestem po wizycie z ASO Po sprawdzeniu serwis nie wie co to jest . Stawiają na stukanie jakiegoś plastikowego elementu w desce rozdzielczej. Może nie zapięty zatrzask. W każdym bądź razie jak siedzę na siedzeniu pasażera to słyszę stukanie od strony kierowcy a jak kieruję to słychach od strony pasażer. Pan z ASO jak kierował to słyszał po mojej stronie a ja po jego.
Zaproponowali mi demontaż całej deski rozdzielczej ale nie wyraziłem zgody. Bez przesady szukanie w ciemno. W nowym samochodzie bez jaj..
Na innym forum już kilka osób pisze o tym stukaniu. Sprawdźcie u siebie. Czekam na informację z ASO podobno mają się popytać ale znam życie jedyna co to demontaż samochodu i szukanie do bólu. To są jakieś kpiny Wcześniej miałem nową dacię duster i zero takich jaj

- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
U mnie czasami stuka klamra od pasa w plastik słupka B - ale to proste do namierzenia 

-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 4WD DCT
- Kolor: Platinum Silver
Sprawdź schowek na okulary. Jeśli coś się tam znajduje, albo okulary są niewłaściwie włożone - może być taki efekt.
-
- Forumowicz
Jutro sprawdzę schowek na okulary Na drodze jak przyśpieszam to też się stukanie nasila. (ale to wtedy rosą drgania od silnika)
-
- Forumowicz
Koleg DZIĘKUJĘ !!!! Całe zamieszanie robiły okulary stukając w plastik schowka. Drgania rozchodziły się po szybie na cały przód. Nigdy bym na to nie wpadł. Swoją drogą to powinni ten schowek wyłożyć cały guma a nie dno schowka.
Pozdrawiam !!
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 4WD DCT
- Kolor: Platinum Silver
Jeżdżę hyundai-ami już 13 lat, to mam większe zaufanie do marki
. To naprawdę dobre samochody. Co do schowka - faktycznie nie jest przemyślany i w moim przypadku układam okulary tak, aby szkła były w kierunku dachu po zamknięciu schowka. To nie jest intuicyjne, utrudnia wkładanie i wyjmowanie, ale nie stuka. Można też próbować dodatkowo samemu wykleić środek, ale już się przyzwyczaiłem. Wesołych Świąt!

- Nukem
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: szary mikron
He he
Ja dwa razy rozkminiałem dziwne stuki w swoim Tucsonie. Pierwsze to było niewłożona w zabezpieczenie klamra od trzeciego tylnego pasa
a drugie, stukające okulary w schowku
Od tamtego czasu, bryle jeżdżą w podłokietniku

Ja dwa razy rozkminiałem dziwne stuki w swoim Tucsonie. Pierwsze to było niewłożona w zabezpieczenie klamra od trzeciego tylnego pasa

a drugie, stukające okulary w schowku

Od tamtego czasu, bryle jeżdżą w podłokietniku

- Nukem
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: szary mikron
Swoją drogą, może serwisy Hyundaia powinny casami zaglądać na nasze forum
Nie chciał bym być w skórze tego, który skumał, że stukają okulary w schowku, patrząc się na rozmontowaną połowę swojego nowego samochodu

Nie chciał bym być w skórze tego, który skumał, że stukają okulary w schowku, patrząc się na rozmontowaną połowę swojego nowego samochodu

-
- Forumowicz
I dlatego nie poszedłem na demontaż deski rozdziczej samochodu hee Mam pewne doświadczenia z serwisami z wcześniejszych kilku samochodów i wiem co potrafią mówić.. Jeżeli faktycznie coś by stukało od nowości to było by to w pewnej serii produkcji i wada powinna być wykryta i przekazana do serwisu a nie szukanie w ciemno. Dobrze że na okularach się skończyło