Tucson TL
Spalanie - ile palą wasze auta?
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6 GDI po lifcie
- Kolor: white sand
Re: Spalanie - ile palą wasze auta?
generalnie mój palił ciut więcej do około 3 tys km, potem spadł. taka analogia, pamiętam jak mój Tata miał nowego Poloneza Caro 1,5 GLI i po przebiegu około 3 tys km spadło spalanie i to znacznie...a jeśli chodzi o mojego Tucsona to na początku od czasu do czasu oczywiście gdy był już rozgrzany to dostawał porządnie w palnik.....
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 177KM 4WD 7DCT
- Kolor: Black
Przejechane 4000 km raczej krótsze odcinki czas czerwiec- październik 9.5-9.8 l/100 km
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6 GDI po lifcie
- Kolor: white sand
z turbinką będzie palił więcej
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 177KM 4WD 7DCT
- Kolor: Czerwony
Przebieg lekko powyżej 4000km i komputer pokazuje 9,1L
Gdy jadę do pracy mam 7,4 a gdy wracam 10,2. Takie to ukształtowanie terenu.
Gdy jadę do pracy mam 7,4 a gdy wracam 10,2. Takie to ukształtowanie terenu.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI (132KM) Style 2WD
- Kolor: Stellar blue
Moj wynik z dzisiaj na trasie wg wskazan komputera: 6,5l, lacznie z przejechanych 2700km: 7,5l.
Dzis wyjątkowo poza miastem jazda ze wskazaniami asystenta zmiany biegow +tempomat, zeby nie korcilo dodawac za duzo gazu (predkosci do 100km/h), ale normalnie przy 1.6 gdi to ponizej 2000obrotow nie ma co schodzic, bo nawet 'emeryci' sa wtedy szybsi
Wciaz nie moge sie tylko przyzwyczaic, ze wskazowka stanu paliwa tak szybko przesuwa sie w lewa strone. Przesiadlam sie z 23-letniego passeratti w tedei (1.9) i tamtego tankowalam gora dwa razy w miesiacu... ale w sumie tucsonem tak mi sie fajnie jezdzi, ze w ciagu miesiaca przejechalam dwa razy tyle, co zwykle passatem
Dzis wyjątkowo poza miastem jazda ze wskazaniami asystenta zmiany biegow +tempomat, zeby nie korcilo dodawac za duzo gazu (predkosci do 100km/h), ale normalnie przy 1.6 gdi to ponizej 2000obrotow nie ma co schodzic, bo nawet 'emeryci' sa wtedy szybsi
Wciaz nie moge sie tylko przyzwyczaic, ze wskazowka stanu paliwa tak szybko przesuwa sie w lewa strone. Przesiadlam sie z 23-letniego passeratti w tedei (1.9) i tamtego tankowalam gora dwa razy w miesiacu... ale w sumie tucsonem tak mi sie fajnie jezdzi, ze w ciagu miesiaca przejechalam dwa razy tyle, co zwykle passatem
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
No niestety. Zbiornik mógł by być deko większy. Ja mam obecnie średnią 6.7, a czasami przy dojeździe do pracy potrafi zejść poniżej 6 (1.7 diesel automat).
Teraz tankuję dwa razy w miesiącu, a przy poprzednim aucie dało radę raz (C3 1.6 HDi 92KM spokojnie poniżej 5l).
Teraz tankuję dwa razy w miesiącu, a przy poprzednim aucie dało radę raz (C3 1.6 HDi 92KM spokojnie poniżej 5l).
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
To tak jak ja, a nawet ponad 7
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,7 Comfort 2WD
Ale muszę pochwalić ostatnio trasa ponad sto kilometrów prędkość pomiędzy 160 a 190 spalanie 7,3
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson Tle 1.6 GDI
- Kolor: Polar White
Witam No to pięknie ci pali Jak miałem damę MB 2.9 td z 98r to mi poniżej 7 schodziło na trasie a lubię nacisnąć pedałek