Ale co zyskasz tankując do połowy, a nie do pełna? Ja tam lubię zawsze pod korek
Fakt, że wyższa kwota do zapłacenia jednorazowo, ale i tak nie przyniesie to żadnych oszczędności, bo trzeba i tak zatankować tyle co się wyjeździ, no chyba, że... na Twojej stacji masz bardzo atrakcyjną kasjerkę
Ano jeśli ktoś jeździ dużo na krótkich odcinkach to wożenie dodatkowego balastu będzie powodować większe spalanie, niewiele ale większe. Czy to ma sens? Mi szkoda czasu na marnowanie go dla tych kilku złotych na stacji.
Tankując do połowy zyskamy 30 kg masy całkowitej..., czy to przełoży się znacząco na spalanie??? Może lepiej zadbać o figurę i zrzucić parę kilogramów
Mi też szkoda czasu na marnowanie go na stacjach benzynowych, a w zimie to wręcz wskazane jak najczęstsze tankowanie, ale pod korek.
Spalanie "na dotarciu" .
Jakie macie obserwacje i wnioski jesli chodzi o spalanie silnika benzynowego 1.6 GDI w Tucsonie z roku 2018?. Przebieg 500 km. Czy to normalne w tym modelu,że system start/stop nie aktywuje się jeśli włączona jest klima? Pokazuje się komunikat "nie zostały spełnione warunki do uruchomienia systemu start/stop".
Daniel.
Ja na dotarciu miałem niższe niż teraz - aby start stop zadziałał musisz mieć naładowany akumulator na full - klima nie ma tu nic do rzeczy. Zrób dłuższą trasę i sprawdź.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
Ja wyłączam ten pseudowynalazek Start/Stop.
Szkoda silnika i akmulatora. Specjalnie wymyślono to badziewie by szybciej silnik padł i akumulator.
Nawet nie wiem ile mój pali tak naprawdę. Komp pokazuje od 6,5 do 11.
Jeśli kogoś to interesuje:
- moje ostatnie spalanie z komputer 6,5 przy dystrybutorze 7,25 litra (leje zawsze do pierwszego odbicia),
- S/S zawsze wyłączam tak jak @rwicik
- dystans to dzienny to około 50 km (38 trasa/12 miasto)
- noga raczej lekka, prędkość do 90km/h, średnia z komputera to 35km/h