Tucson TL
Spalanie - ile palą wasze auta?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Re: Spalanie - ile palą wasze auta?
Na chwilę obecną zrobiłem 900km po mieście. Spalanie 12,4 L. Ale jak wchodzi na wyższe obroty wydaje dość przyjemny dźwięk
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Micron Grey
Czy takie dane (ilość spalonego paliwa) można wyczytać z komputera czy są to Twoje "notatki" ?Tucson pisze:Do tej pory spaliłem 730 litrów paliwa, przebieg to niespełna 9200 km - mi to pasuje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
Po 7 tys przebiegu silnik ostatecznie się dotarł i spalanie spadło. udalem sie w dluga trase z Wroclawia na poludnie Chorwacji - w sumie 3,5k km.
Spalanie (dane z komputera) - 7 l / 100 km
Predkosc wszedzie maksymalna - w Polsce 140, reszta krajów 130 tam gdzie się da, dużo jeżdżenia po górach, klimatyzacja non stop włączona, podłączona lodówka turystyczna, dwie osoby i mnóstwo bagaży (wyjazd na camping więc przy złożonych tylnych siedzeniach zapakowanie do linii okien).
Spalanie (dane z komputera) - 7 l / 100 km
Predkosc wszedzie maksymalna - w Polsce 140, reszta krajów 130 tam gdzie się da, dużo jeżdżenia po górach, klimatyzacja non stop włączona, podłączona lodówka turystyczna, dwie osoby i mnóstwo bagaży (wyjazd na camping więc przy złożonych tylnych siedzeniach zapakowanie do linii okien).
2016 Hyundai Tucson
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
@bartosz - to są notatki ze sprit monitora, czyli własne.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Micron Grey
@Tucson - właśnie ściągnąłem tą aplikacje, wydaje się fajna. Zamierzam z tego korzystać jak tylko odbiorę auto
A ja właśnie wróciłem z tygodniowego wypadu w góry i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony spalaniem na autostradzie. Dwie osoby + dziecko + masa bagaży (kobieta jak to kobieta "na wszelki wypadek" zabrała pół domu ) Łączny dystans po autostradzie jakieś 600km, tempomat ustawiony na 145km/h i spalanie wyszło 8,4l (z kompa).
No, @wrobel przy pelnym obciazeniu, przy takiej szybkości z turbo, to niezły wynik. Klima włączona rozumiem ?
tak - klima ustawiona na 24 stopnie (małe dziecko)
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Wrobel powiem Ci, że jakbyś pojechał zwykłymi drogami, to dopiero byś się zdziwił! Spalanie wyszłoby Ci około 7l. Ale przy takim dystansie, to nie ma co kombinować i lepiej szybko i bezpiecznie dotrzeć do celu.wrobel pisze: ↑31 lip 2017, 23:23A ja właśnie wróciłem z tygodniowego wypadu w góry i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony spalaniem na autostradzie. Dwie osoby + dziecko + masa bagaży (kobieta jak to kobieta "na wszelki wypadek" zabrała pół domu ) Łączny dystans po autostradzie jakieś 600km, tempomat ustawiony na 145km/h i spalanie wyszło 8,4l (z kompa).
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Na zwykłych drogach to wiem do ilu mogę zejść ze spaleniem Już to testowałem.
np. do pracy mogę jechać kiedy i o której chcę, to jadę jak nie ma korków i drogi stosunkowo puste - wbijam 5/6 bieg i toczę się 60/70km/h i spalanie wychodzi 7,5l (w mieście). Ale i tak w ogólnym rozrachunku średnie spalanie w mieście wychodzi mi jakieś 9-10/100
np. do pracy mogę jechać kiedy i o której chcę, to jadę jak nie ma korków i drogi stosunkowo puste - wbijam 5/6 bieg i toczę się 60/70km/h i spalanie wychodzi 7,5l (w mieście). Ale i tak w ogólnym rozrachunku średnie spalanie w mieście wychodzi mi jakieś 9-10/100