Witam, mam pytanie czy dostępna jest opcja wyświetlania kontaktów po nazwisko i imię, pytam ponieważ po odpaleniu auta kontakty są wyświetlane według: imię i nazwisko co czyni mi pewien bałagan w książce telefonicznej i trudno mi szybko odszukać właściwą nazwę. Być może jest to w opcjach ustawień lecz ja nie mogę odszukać. Oczywiście po podłączeniu przewodowym Apple Car wszystko jest ok ale nie zawsze go podłączam a szczególnie na krótkich dystansach korzystam z menu hundai,a.
oczywiście
Tucson NX4
Sortowanie kontaktów z telefonu
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: sortowanie kontaktów z telefonu
Nikt z użytkowników NX4 nie odpisał do tej pory Tobie a mi z informacji jakie udało się znaleźć wynika, że w Hyundai Tucson NX4 niestety system fabryczny nie daje możliwości zmiany kolejności wyświetlania kontaktów w książce telefonicznej (imię i nazwisko -> nazwisko i imię). Domyślna kolejność, w której kontakty są wyświetlane, jest uzależniona od oprogramowania systemu multimedialnego i niestety nie można tego zmienić w ustawieniach systemu samochodu.
Jedynym sposobem na obejście tego problemu jest zmiana formatu kontaktów w samym telefonie. Możesz edytować swoje kontakty tak, aby nazwiska były w polu „Imię”, a imiona w polu „Nazwisko”. To jednak ma swoje wady, bo zmieni kolejność wyświetlania również w innych aplikacjach w telefonie.
Jeśli korzystasz z Apple CarPlay i tam wszystko działa poprawnie, to najlepszym rozwiązaniem może być używanie tego systemu, przynajmniej w dłuższych trasach. Na krótkie dystanse niestety trzeba się pogodzić z ograniczeniami systemu Hyundai.
Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, śmiało pisz!
Jedynym sposobem na obejście tego problemu jest zmiana formatu kontaktów w samym telefonie. Możesz edytować swoje kontakty tak, aby nazwiska były w polu „Imię”, a imiona w polu „Nazwisko”. To jednak ma swoje wady, bo zmieni kolejność wyświetlania również w innych aplikacjach w telefonie.
Jeśli korzystasz z Apple CarPlay i tam wszystko działa poprawnie, to najlepszym rozwiązaniem może być używanie tego systemu, przynajmniej w dłuższych trasach. Na krótkie dystanse niestety trzeba się pogodzić z ograniczeniami systemu Hyundai.
Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, śmiało pisz!