Tucson NX4
Sortowanie kontaktów z telefonu

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson NX4? Napisz tutaj.
gilbas
Świeżak
Twój samochód: 1.6 T-GDI 48V 7DCT 2WD 150KM
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Automat DCT
Wersja: NX4
Paliwo: Benzyna
Kolor: DARK TEAL

Sortowanie kontaktów z telefonu

Post autor: gilbas » 08 sty 2025, 13:47

Witam, mam pytanie czy dostępna jest opcja wyświetlania kontaktów po nazwisko i imię, pytam ponieważ po odpaleniu auta kontakty są wyświetlane według: imię i nazwisko co czyni mi pewien bałagan w książce telefonicznej i trudno mi szybko odszukać właściwą nazwę. Być może jest to w opcjach ustawień lecz ja nie mogę odszukać. Oczywiście po podłączeniu przewodowym Apple Car wszystko jest ok ale nie zawsze go podłączam a szczególnie na krótkich dystansach korzystam z menu hundai,a.

oczywiście

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Re: sortowanie kontaktów z telefonu

Post autor: Tucson » 15 sty 2025, 11:58

Nikt z użytkowników NX4 nie odpisał do tej pory Tobie a mi z informacji jakie udało się znaleźć wynika, że w Hyundai Tucson NX4 niestety system fabryczny nie daje możliwości zmiany kolejności wyświetlania kontaktów w książce telefonicznej (imię i nazwisko -> nazwisko i imię). Domyślna kolejność, w której kontakty są wyświetlane, jest uzależniona od oprogramowania systemu multimedialnego i niestety nie można tego zmienić w ustawieniach systemu samochodu.

Jedynym sposobem na obejście tego problemu jest zmiana formatu kontaktów w samym telefonie. Możesz edytować swoje kontakty tak, aby nazwiska były w polu „Imię”, a imiona w polu „Nazwisko”. To jednak ma swoje wady, bo zmieni kolejność wyświetlania również w innych aplikacjach w telefonie.

Jeśli korzystasz z Apple CarPlay i tam wszystko działa poprawnie, to najlepszym rozwiązaniem może być używanie tego systemu, przynajmniej w dłuższych trasach. Na krótkie dystanse niestety trzeba się pogodzić z ograniczeniami systemu Hyundai.

Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, śmiało pisz!

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu