Tucson NX4
Schodzący lakier ze zderzaka
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Szary
Schodzący lakier ze zderzaka
Bry,
Pojawił się problem na zderzaku ze zaczął schodzić lakier. Zgłosiłem sprawę do dilera w warszawie przy ulicy Hynka w dniu 10.05.2023 i do dzisiaj cisza. Na maile nikt nie odpisuje i sie zastanawiam czy HMP tak długo odpowiada na reklamacje czy moj diler pokazał gdzie ma swoich klientów w momencie kiedy jest problem. Do tej pory byłem zadowolony bo kontakt byl super a tutaj totalna ignorancja a podczas wizyty umówiłem sie na kontakt w 12-14 dniu od zgłoszenia.
Dajcie znac jak to u Was bylo z odpowiedzią na zgłoszenie reklamacyjne. Bo ja nie oczekuje nie wiadomo czego, chciałbym wiedzieć ze jest zgoda na naprawę i wtedy jakos to planować
Pojawił się problem na zderzaku ze zaczął schodzić lakier. Zgłosiłem sprawę do dilera w warszawie przy ulicy Hynka w dniu 10.05.2023 i do dzisiaj cisza. Na maile nikt nie odpisuje i sie zastanawiam czy HMP tak długo odpowiada na reklamacje czy moj diler pokazał gdzie ma swoich klientów w momencie kiedy jest problem. Do tej pory byłem zadowolony bo kontakt byl super a tutaj totalna ignorancja a podczas wizyty umówiłem sie na kontakt w 12-14 dniu od zgłoszenia.
Dajcie znac jak to u Was bylo z odpowiedzią na zgłoszenie reklamacyjne. Bo ja nie oczekuje nie wiadomo czego, chciałbym wiedzieć ze jest zgoda na naprawę i wtedy jakos to planować
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,7 CRDi 7DCT 2WD (141 KM) GO+
- Napęd 4x4: Nie
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Champion Blue U2U
Re: Schodzący lakier ze zderzaka
a nie prościej podjechać do salonu, pokazać co się dzieje i zapytać co dalej ?
- arczi901
- Weteran
Ale ja bylem w salonie. Porobili zdjęcia i mieli zgłaszać sprawe do HMP i poinformować mnie o decyzji. Niestety nie mam czasu tam jezdzić bo kawałek mam. Liczyłem na profesjonalne podejście gdzie dostane informacje co z tematem. No ale jak takie sa standardy to trzeba bedzie tam jezdzic
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ale tak sam z siebie schodzi? U mnie było tak, że pojechałem na myjkę i nie mogłem zmyć robala ze zderzaka - jak się okazało, to nie robal tylko odprysk mikroskopijny od kamienia. Pomogłem mu się zrobić większym zbliżając myjkę ciśnieniową w to miejsce... po jakimś czasie zamalowałem to wszystko wyprawką z Allegro i tak zostało do dziś...
- arczi901
- Weteran
Zdjęcie z momentu zgłoszenia. Zaczelo schodzić od środka także chyba nie ma mowy o uderzeniu kamieniem. To samo powiedzieli w salonie ze pozytywne rospatrzenie to formlanosć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
No w takiej sytuacji to jasnym jest, że problem leży po stronie Hyundai. Powodzenia w dochodzeniu swego!
- arczi901
- Weteran
Też mi się ta sprawa wydaje prosta. Miałem o serwisie bardzo dobre zdanie aż do tej akcji. niedługo przegląd i trzeba będzie się zastanowić czy nie skorzystać z konkurencji i zobaczyć jak u nich
Napisałem do kierownika serwisu może poczuje potrzebę odpowiedzi. Jak nie to po weekendzie tam podjadę i równolegle z HMP pogadam czy mają takie zgłoszenie i jaki jest werdykt
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Na Hynka robią klientów w bambuko nawet przed zakupem, więc co dopiero po zakupie, kiedy klient to już nie klient, tylko petent. Z daleka od tego pseudo salonu.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
- arczi901
- Weteran
Powiem Ci, że jak wcześniej podchodziłem sceptycznie do Twoich narzekać na salon przy ul. Hynka tak teraz podzielam Twoją opinię. Dzisiaj mija 21dni od zgłoszenia i nawet mail do Dyrektora obsługo po-sprzedażowej nie pomógł
Napisałem do HMP co w takim przypadku mogę zrobić i gdzie wysłać historię choroby. Dobrze że to tylko taka pierdoła bo jakby się tak zachowywali przy niesprawnym aucie to wyszedłbym z siebie
- arczi901
- Weteran
Do bardziej zorientowanych. Czy po naprawie (ponownym lakierowaniu) salon powinien dać mi jakiś kwit z opisem co zostało zrobione etc, czy tylko uścisk dłoni i się rozchodzimy