Mam pytanie: czy dysponuje ktoś schematami połączeń elektrycznych dot. lusterek bocznych w Hyundai Tucson nx4 hybryda z 2022 r. sprowadzonego z USA.
Wyjaśnię pokrótce o co chodzi. Otóż chciałbym w swoim Tucsonie (hybryda 2022 r.) przerobić boczne lusterka na składane. Niestetu nawet najwyższa wersja w USA - Limited nie oferuje takiej opcji. Dlatego przed podjęciem kroków chciałbym mieć pewność co do zasadności tego działania.
Tucson NX4
Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne
Nie wiem czy walka z z fabrycznymi modułami i kodowaniem tego wszystkiego jest możliwa, myślę że najlepsza to droga na skróty: dokładasz uniwersalny sterownik składania lusterek (często dostępne na portalach aukcyjnych jako dedykowane moduły do NX4). Wpinasz się wtedy bezpośrednio w sygnał z centralnego zamka i lusterka będą się składać + do tego jakiś przycisk w kabinie do składania lusterek ręcznie.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
dd2025
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson hybryda 2023 r.
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Czarny
Re: Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne
Rozumiem, że lusterka boczne muszą mieć wmontowane silniczki do składania? Czyli trzeba wymienić na wersję europejską, bo amerykańska ich nie posiada.Tucson pisze: ↑dzisiaj, 13:00Nie wiem czy walka z z fabrycznymi modułami i kodowaniem tego wszystkiego jest możliwa, myślę że najlepsza to droga na skróty: dokładasz uniwersalny sterownik składania lusterek (często dostępne na portalach aukcyjnych jako dedykowane moduły do NX4). Wpinasz się wtedy bezpośrednio w sygnał z centralnego zamka i lusterka będą się składać + do tego jakiś przycisk w kabinie do składania lusterek ręcznie.