Tucson NX4
Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne

Masz problem z elektroniką - Tucson NX4? Napisz tutaj.
dd2025
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson hybryda 2023 r.
Rok produkcji: 2023
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Czarny

Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne

Post autor: dd2025 » dzisiaj, 12:16

Mam pytanie: czy dysponuje ktoś schematami połączeń elektrycznych dot. lusterek bocznych w Hyundai Tucson nx4 hybryda z 2022 r. sprowadzonego z USA.
Wyjaśnię pokrótce o co chodzi. Otóż chciałbym w swoim Tucsonie (hybryda 2022 r.) przerobić boczne lusterka na składane. Niestetu nawet najwyższa wersja w USA - Limited nie oferuje takiej opcji. Dlatego przed podjęciem kroków chciałbym mieć pewność co do zasadności tego działania.

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Re: Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne

Post autor: Tucson » dzisiaj, 13:00

Nie wiem czy walka z z fabrycznymi modułami i kodowaniem tego wszystkiego jest możliwa, myślę że najlepsza to droga na skróty: dokładasz uniwersalny sterownik składania lusterek (często dostępne na portalach aukcyjnych jako dedykowane moduły do NX4). Wpinasz się wtedy bezpośrednio w sygnał z centralnego zamka i lusterka będą się składać + do tego jakiś przycisk w kabinie do składania lusterek ręcznie.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum

dd2025
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson hybryda 2023 r.
Rok produkcji: 2023
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Czarny

Re: Schemat połączeń elektrycznych Hyundai Tucson nx4 hybryda - lusterka boczne

Post autor: dd2025 » dzisiaj, 14:01

Tucson pisze:
dzisiaj, 13:00
Nie wiem czy walka z z fabrycznymi modułami i kodowaniem tego wszystkiego jest możliwa, myślę że najlepsza to droga na skróty: dokładasz uniwersalny sterownik składania lusterek (często dostępne na portalach aukcyjnych jako dedykowane moduły do NX4). Wpinasz się wtedy bezpośrednio w sygnał z centralnego zamka i lusterka będą się składać + do tego jakiś przycisk w kabinie do składania lusterek ręcznie.
Rozumiem, że lusterka boczne muszą mieć wmontowane silniczki do składania? Czyli trzeba wymienić na wersję europejską, bo amerykańska ich nie posiada.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu