Tucson TL
Rozwarstwiony tłumik
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 TGDI 2WD Executive
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Kulorowy
Rozwarstwiony tłumik
W moim autku po 1.5 roku od zakupu i 12k przebiegu podczas wyjazdu w trasie zauważyłem nieco głośniejszą pracę silnika w zakresie obrotów 2000 - 2100. Czuć było nawet drżenie oraz wibracje. Zatrzymałem się i sprawdziłem, że na wolnych obrotach auto pracuje cicho a jak się przygazuje to tłumik buczy i wpada w rezonans. Dziś auto zostało zdiagnozowane - rozwarstwiony tłumik. Do wymiany w przyszłym tygodniu. Zobaczymy jak się sprawy dalej potoczą. Podobny objaw opisywany był w wątku o dziwnych plamach na wydechu.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 TGDI 2WD Executive
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Kulorowy
Re: Rozwarstwiony tłumik
Środkowy tłumik wymieniony w ramach gwarancji. Cisza powróciła na pokład.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort 2WD
- Kolor: Platinum
W moim Tucsonie 1.6GDI głośno w środku zrobiło się po 1,5 roku od zakupu. Przy obrotach 2tys pojawiało się buczenie. W salonie hyundaia serwisant po krótkiej przejażdżce potwierdził, że tylny tłumik do wymiany. Po tygodniu tłumik był w salonie a naprawa trwała 1h. Mam nadzieję że ten będzie trwalszy...
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: TL
- Kolor: Shadow Grey
Hej
Jak widać jakość bierze w łeb szok niedowierzanie tłumik nie wytrzymuje nawet 2 lata świat zmierza ku upadkowi
Jak widać jakość bierze w łeb szok niedowierzanie tłumik nie wytrzymuje nawet 2 lata świat zmierza ku upadkowi
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
- Kolor: White sand
Witam.
Mi wczoraj wymienili tłumik na gwarancji, objawy buczenie ok 2000 - 2500 obrotow i drżenie tłumika.
Przebieg 13500 km
Mi wczoraj wymienili tłumik na gwarancji, objawy buczenie ok 2000 - 2500 obrotow i drżenie tłumika.
Przebieg 13500 km