Tucson TL
Przeskakująca manetka kierunkowskazów

Masz problem z wnętrzem i jego wyposażeniem - Tucson TL? Napisz tutaj.
rzemieślnik
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson 2.0crdi
Kolor: White Sand (Y3Y)

Przeskakująca manetka kierunkowskazów

Post autor: rzemieślnik » 19 wrz 2017, 19:20

Witam wszystkich.
W moim Tucsonie manetka kierunkowskazów podczas włączania impulsowego prawego kierunkowskazu przeskakuje jakby o coś haczyła.
Dzieje się tak tylko przy prawym kierunku czyli manetka w górę, przy lewym czyli w dół jest cichutko i ładnie pracuje.
Byłem dziś w serwisie w Koninie Lis Hyundai i ręce mi opadły jak pseudo serwisant podotykał i stwierdził, że skoro kierunkowskazy działają to wszystko jest ok, że to jest tylko przełącznik i ma prawo tak robić czyt.przeskakiwać i że ogólnie działa i spełnia swoją rolę.
Jako przykład podałem mu "strzelający" ogranicznik drzwi podczas zamykania i otwierania, niby spełnia swoją funkcję ale czy nie denerwuje kiedy tak wali...i co tylko się uśmiechnął. Więc zamknąłem drzwi i pojechałem bo szkoda czasu i nerwów na takie pseudo serwisy.
Proponowałbym przy okazji podpiąć nowy temat polecanych i nie polecanych serwisów dla naszych aut. Jako wzór tych niepolecanych wpisuję Serwis Lis Hyundai Konin. Władysława Jagiełły 18. U nich dopóki się nie urwie to znaczy, że działa :shock: Trzaski,piski,itp.dozwolone :roll: :roll: :roll:
Spalanie w trybie mieszanym 7,4L/100km

Awatar użytkownika
marcelini
Weteran
Twój samochód: Santa Fe
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Kolor: white pearl

Re: Przeskakująca manetka kierunkowskazów

Post autor: marcelini » 19 wrz 2017, 20:17

Proponuję poprosić salon o dostęp do innych aut na salonie i weryfikację czy tam "też tak jest". Wtedy będzie sprawa klarowna. Miałem podobnie, w sensie podparcia się innymi autami w sprawie wielkości szpar w klapie bagażnika, serwisant zweryfikował na salonie i porównał z moim autem.
Santa Fe CRDi 4 WD white pearl

rzemieślnik
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson 2.0crdi
Kolor: White Sand (Y3Y)

Post autor: rzemieślnik » 20 wrz 2017, 14:04

marcelini pisze:
19 wrz 2017, 20:17
Proponuję poprosić salon o dostęp do innych aut na salonie i weryfikację czy tam "też tak jest". Wtedy będzie sprawa klarowna. Miałem podobnie, w sensie podparcia się innymi autami w sprawie wielkości szpar w klapie bagażnika, serwisant zweryfikował na salonie i porównał z moim autem.
Problem właśnie w samym podejściu tego serwisanta był. On po prostu podszedł do mojego problemu z ironią. Tak to jest kiedy sufit dla jednych jest podłogą dla innych. Rozumiem, że to "tylko" hyundai, ale przecież jakieś standardy powinny być za tą kasę. Przecież nie może mi trzeszczeć ani stukać w aucie.
Spalanie w trybie mieszanym 7,4L/100km

miras2016
Mistrz
Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
Kolor:

Post autor: miras2016 » 20 wrz 2017, 21:57

Niestety, to nie jest odosobniony przypadek. Jak coś się nie urwie, albo nie rozleci, to w serwisach traktują nas jak natrętów szukających dziury w całym...
1.6 T-GDI 4WD Comfort

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu