Tucson TL
Przeglądy serwisowe Tucson
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 gdi
- Kolor:
Re: Przeglądy serwisowe Tucson
Ja też odbierałem u Karlika w Baranowie i wszystko git
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja też u Karlika w Baranowie i wszystko ok.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CRDI 4WD Style
- Kolor: Phantom Black
Witam. Pisze aby podzielic sie z wami moim doświadczeniem. Pierwszy przeglad tucsona 2.0 diesel 4x4 przebieg 25000, samochod 8 miesiecy w uzytku. Koszt 1300 brutto. Wymienione wszystkie filtry lacznie z kabinowym oraz oleje i plyny. Uszczelka wlewu rowniez. Standardowo mycie auta zew i srodek. Czas 3.5 h zabawa trwala. Dodatkowo o czym nic nie mowicie zlecilem przeglad nadwozia potrzebny do gwarancji ( miezci sie w tej cenie a kosztuje 70 zl). Nadwozie przeglad musimy robic po roku po 2 latach a kolejny dopiero po kokejnych 2 latach ( czuli 4 latach) inaczej gwarancja traci waznosc. Dodam iz znam przypadek gdzie gosciu robil przeglady w aso wszyatko cach jak wyszla rdza nie naprawoli mu bo nie mial przegladow nadwozia. Pozdrawiam
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
No ale jak to - przecież przegląd nadwozia w GDI jest przy pierwszym przeglądzie po 2 latach. To trzeba się upominać żeby ten przegląd zrobili i dopłacić żeby gwarancji nie stracić?
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Przegląd nadwozia może być co rok lub co dwa lata - trzeba patrzeć, co jest zapisane w książce gwarancyjnej.
No i nie zawsze przegląd mechaniczny wypadnie jednocześnie z przeglądem nadwozia.
No i nie zawsze przegląd mechaniczny wypadnie jednocześnie z przeglądem nadwozia.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
W GDI przegląd nadwozia mam mieć po roku. Taki zapis jest w książce. Rocznie jeżdżę 15-18 tys.km wiec zrobię taki przegląd przy okazji wymiany oleju.
-
- Twórca
- Twój samochód: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- Kolor: Dark Metal
Dzisiaj byłem na przeglądzie w ASO Auto Strefa Włocławek z moim Tucsonem po 24 miesiącach. Załączam koszty. Całość trwała 1,5 h. Wgrano nowy soft skrzyni DCT i silnika. I to jest najważniejsze - auto zauważalnie lepiej jeździe, tzn. skrzynia jeszcze lepiej pracuje (nie poszarpuje przy ruszaniu, co było bardzo lekko ale jednak odczuwalne dla osób doszukujących się), a silnik jest żwawszy. Olej Total 5W30 C3. Jeśli w swoim DCT macie jakieś poszarpywania, upewnijcie się, czy jest najnowsze oprogramowanie silnika i skrzyni. Ogólnie jestem zadowolony, jak porównywałem cenę takiego przeglądu w Bydgoszczy, Toruniu i Płocku to było na poziomie ok. 950 zł, ostatecznie zapłaciłem u siebie 855.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Dobra cena. Najważniejsze że auto po serwisie i z nowym softem który robi robotę fajnie jest mieć auto od nowości zadbane i w odpowiedni sposób serwisowane! Szerokości!