Jestem już po przeglądzie, bez niespodzianek, wszystko prawidłowo, auto jak nowe

Przy okazji dowiedziałem się ciekawostki odnośnie tylnych amortyzatorów. Ciekawe, bo nawet zanim o nich wspomniałem, mechanik sam podjął temat przy podnoszeniu samochodu, że najpierw sprawdzimy tylne amortyzatory i te "gumy/tuleje" - powiedział, że to jest teraz plaga wśród Tucsonów, wg jego wiedzy aktualnie ponad 600 aut ma zgłoszoną tą usterkę, centrala jest świadoma problemu i bardzo możliwe, że będzie akcja serwisowa. Powodem skrzypienia jest tak jak wszyscy tu wiedzą, rozwarstwianie się tej gumy. Dodatkowo dowiedziałem się od niego, że na samym początku centrala przysyłała całe amortyzatory do wymiany, natomiast teraz już tylko wymieniają same gumy/tuleje - bo to jest tylko problemem, same amortyzatory są sprawne. Aha no i jeszcze ciekawostka, nie wiem czy mechanik się pomylił, czy może faktycznie tak jest (skoro wadliwe są tylko te tuleje), że gwarancja na to jest 5lat i żeby co przegląd zwracać na to uwagę.
Poniżej jeszcze wrzucam protokół z kontroli hamulców/zawieszenia/zbieżności - wg. mechanika wszystkie wartości prawie idealne, mam nadzieję, że nie ściemniał ; ) Więc wrzucam do weryfikacji, jeżeli ktoś się na tym zna.
IMG_0920.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.