Tucson TL
Przegląd lakieru na gwarancji
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort GO!
- Kolor: srebrny
Przegląd lakieru na gwarancji
Czy jest sens robić ? Niby koszt nikły bo koło 70 zł i podobno mogą odrzucić w przyszłości reklamację ale czy z lakierem w przeciągu 5 lat coś może się stać ? Jak u was robiliście czy odpuściliście ?
- Nukem
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: szary mikron
Re: Przegląd lakieru na gwarancji
Wg mnie jest sens. Nie chodzi tu o 5 letnią gwarancję mechaniczną tylko o 12 letnią gwarancję perforacyjną.
W moim serwisie taki przegląd jest za darmo, i nie trzeba się specjalnie umawiać, robią na poczekaniu w 10 minut. Wpis do książki, i gotowe...
W moim serwisie taki przegląd jest za darmo, i nie trzeba się specjalnie umawiać, robią na poczekaniu w 10 minut. Wpis do książki, i gotowe...
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Warto warto. Byłem z moim drugim ix20 i jak kolega wspomniał koszt ok 70zł. Wspomniano, że zwykle drożej, bo liczą za mycie ale mój był czysty. Wracając do tematu: znaleziono bąble w górnej części tylnych drzwi - zakwalifikowane do wymiany w całości. I jeszcze pan wspomniał, że bywają rdzewiejące maski.
Należy również wspomnieć, że nasze auta nie mają ocynku więc tym bardziej warto pilnować stanu blach.
Należy również wspomnieć, że nasze auta nie mają ocynku więc tym bardziej warto pilnować stanu blach.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Style 2WD
- Kolor: White
Chyba warto. U mnie pod gwarancję na nadwozie podciągnęli przedni grill. Po prawie 3 latach zaczął łuszczyć się znaczek (logo) hyundai oraz złaził chrom z dwóch poprzeczek grilla (zaznaczone na fot. poniżej). Wymienili bez mlaśnięcia. Zgłosiłem zrobili zdjęcia i za tydzień już miałem wymieniony na nowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Twórca
- Twój samochód: yyy
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: yyy
Z tym ocynkiem to różnie bywa, nawet w autach, które niby go mają rdzewieją dużo wczesniej niż w Hultaje.. Przegląd karoserii pewnie, ze warto. U mnie zapłaciłem 41 zł(50 zł- upust 9 zł).
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
Można wiedzieć gdzie serwisujesz, że robią to za darmo.
Ja chcę to robić.
- Nukem
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: szary mikron
AutoMobil Wejherowo. Mam do nich 3 km. Pierwszy przegląd robiłem w listopadzie 2018. Powiedzieli, że kiedyś taki przegląd kosztował u nich 50 zł, ale od jakiegoś czasu zrobili za free, bo to tylko obejście auta przez serwisanta i oblukanie go przez kilka minut.
Trzeba tylko przyjechać czystym samochodem. Jak przyjedziesz usyfionym, to skasują cię 30 zeta, bo będą musieli najpierw umyć.
Trzeba tylko przyjechać czystym samochodem. Jak przyjedziesz usyfionym, to skasują cię 30 zeta, bo będą musieli najpierw umyć.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
Kurczę jest kawałek. No chyba, że zaplanuje sobie wyjazd rekreacyjny nad morze