Cześć,
dzisiaj w czasie jazdy pojawił mi się błąd o niepoprawnym działaniu przedniej kamery (radaru) i że niektóre funkcję mogą nie działać prawidłowo (aktywny tempomat itd).
Po ponownym odpaleniu wszystko działało już poprawnie. Na szybko przeglądałem przód żeby zobaczyć czy może jakiś syf nie wleciał, gałązka czy cokolwiek innego ale nie widziałem nic. Gdzie znajdują się te wszystkie czujniki z przodu?
Tucson NX4
Przednia kamera/rada
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Platinum
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Brown
Re: Przednia kamera/rada
Też mi się kilka razy przytrafiło, ja przecierałem przednią kamerę. Kilka razy ostrzegł mnie przed kolizją na pustej drodze, czekam aż mnie kiedyś zatrzyma na autostradzie bez powodu, jak mnie postawi w miejscu z prędkości autostradowej to pewnie zginę. Trochę zaczynam się bać tych systemów.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Taki ładny
Z tą myślą właśnie wycofałem się top wersji czy dodatków Safety etc... Trzeba mieć głowę na karku... te systemy raczej wypadkowa globalnego wyścigu między markami.Arlarl pisze: ↑31 sty 2022, 10:08Też mi się kilka razy przytrafiło, ja przecierałem przednią kamerę. Kilka razy ostrzegł mnie przed kolizją na pustej drodze, czekam aż mnie kiedyś zatrzyma na autostradzie bez powodu, jak mnie postawi w miejscu z prędkości autostradowej to pewnie zginę. Trochę zaczynam się bać tych systemów.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Platinum
- Kolor: Silky Brown
Pod literką H na przednim grillu. Nie trzeba specjalnie szukać, zauważysz.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Amazon Gray
Przednia kamera jest tylko w wersji Platinum.
To o czym tu piszą to chyba radar z panelu na przedniej szybie za lusterkiem. Być może tez czujniki parkowania się udzielają, czyli te małe kółeczka na zderzaku.
To o czym tu piszą to chyba radar z panelu na przedniej szybie za lusterkiem. Być może tez czujniki parkowania się udzielają, czyli te małe kółeczka na zderzaku.
-
- Weteran
- Twój samochód: 2.0 CRDi 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: TL
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Czarny
A nie było opadów śniegu ?
wystarczy drobne oklejenie śniegiem przodu i w każdym samochodzie który ma radar itd. pojawiają się problemy.
wystarczy drobne oklejenie śniegiem przodu i w każdym samochodzie który ma radar itd. pojawiają się problemy.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Dokładnie, ta kamerka pod logo na grillu to kamera do systemu podglądu 360 st. (tylko w wersji Platinum). Kamera czytająca znaki drogowe i pasy jest w górej części szyby - w okolicach wewnętrznego lusterka.
Czujniki parkowania mają raczej krótki zasięg. Za opisywane cyrki odpowiada radar ukryty w dolnej części zderzaka pod tablica rejestracyjną.
Czujniki parkowania mają raczej krótki zasięg. Za opisywane cyrki odpowiada radar ukryty w dolnej części zderzaka pod tablica rejestracyjną.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!